دیزل ژنراتور یا ژنراتور بنزینی

دیزل ژنراتور یا ژنراتور بنزینی - ماه صنعت انرژی

دیزل ژنراتور یا ژنراتور بنزینی

دیزل ژنراتور یا ژنراتور بنزینی

چرا باید دیزل ژنراتور را به‌جای ژنراتور بنزینی انتخاب کنیم؟

به خاطر افزایش قیمت سوخت به علت تقاضای بالا و کم شدن منابع در دنیانی امروز باید یک سوخت مناسب انتخاب کنید که هم به صرفه باشد و هم نیازهای شما را برآورده کند. ممنون از اختراع و ساخت دیزل توسط رودولف، موتورهای دیزلی اثبات کرده‌اند که خیلی صرف و راندمان بالایی دارند. به‌صورت جهانی قیمت گازوئیل از بنزین بیشتر‌است ولی انرژی تولیدی گازوئیل در زمان احتراق بیشتر از بنزین‌است،  لذا در یک حجم مساوی بین گازوئیل و بنزین از گازوئیل بیشتر می‌توان انرژی دریافت کرد. ازاین‌رو مسافت بیشتری می‌توان با گازوئیل طی کرد و به همین علت‌است که از گازوئیل در حمل‌ونقل و ماشین‌های سنگین استفاده‌می‌شود.  گازوئیل نسبت به بنزین روغنی‌تر و سنگین‌تر‌است و نقطه‌ی جوش بالاتری نسبت به آب دارد. و به علت راندمان بالا و به‌صرفه بودن هزینه‌ها، داری جذابیت بیشتری‌است.

سوخت ژنراتور – چه سوخت ژنراتوري بهترین‌است؟

ژنراتورگاز طبیعی در مقابل ژنراتورهای دیزلی

یک موتور دیزلی چگونه کار می‌کند؟

تفاوت در نوع ایجاد احتراق‌است. در حالی که موتورهای بنزینی بر اساس ایجاد جرقه توسط یک سیستم الکتریکی (شمع) کار می‌کنند، دیزل‌ها از سیستم فشار بالا برای ایجاد احتراق استفاده‌می‌کنند. در این روش هوا با گازوئیل فشرده ‌شده و در نتیجه احتراق ایجاد می‌شود. این کار باعث می‌شود دمای خیلی بیشتری نسبت به بنزین در دیزل ایجاد شود.

در موتورهای دیزلی گازوئیل و هوا در مراحل مختلف وارد محفظه احتراق می‌شوند درحالی‌که در موتورهای بنزینی هوا و سوخت هم‌زمان وارد می‌شوند. در دیزل‌ها فشرده‌سازی سوخت  از ۱۴:۱ تا ۲۵:۱ می‌باشد درحالی‌که در موتورهای بنزینی بین ۸:۱ تا ۱۲:۱ می‌باشد. بعد از احتراق دودها از طریق اگزوز خارج می‌شود .

دیزل‌ها می‌تواند هم ۲ مرحله‌ای و هم ۴ مرحله‌ای باشند. سیستم خنک‌کنندگی هم می‌تواند با مایع باشد و هم به‌صورت هوا. بهتر است از خنک‌کنندگی مایع استفاده‌کنید زیرا صدای آن کمتر است.

مزایای موتورهای دیزلی:

موتورهای دیزلی رانده‌مان بالاتری دارند و به دلایل زیر از موتورهای بنزین به‌صرفه‌تر هستند:

  • دیزل‌های مدرن دیگر مشکلات دیزل‌های قدیمی مانند صدای زیاد و هزینه‌ی بالای نگه‌داری را ندارند. دیزل‌های جدید کم‌صدا تر هستند و به نگهداری کمتری نسبت به موتورهای بنزینی در سایز مشابه را دارا می‌باشند.
  • موتورهای دیزلی مطمئن‌تر و مستحکم‌تر هستند
  • در موتورهای دیزلی برای ایجاد احتراق جرقه وجود ندارد. نبود شمع و سیم‌های رابط آن، مشکلات و هزینه‌ی نگه‌داری را کمتر می‌کند.
  • هزینه‌ی تولید توان به سوخت موتورهای دیزلی ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر از موتورهای بنزینی‌است.
  • یک دیزل خنک شونده با آب ۱۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ ساعت بدون نیاز به اورهال کار می‌کند. ولی یک موتور بنزینی بعد از ۶۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ ساعت کارکرد نیاز به اورهال دارد.
  • موتورهای بنزینی در دمای بالاتر کار می‌کنند ازاین‌رو عمر آن‌ها نسبت به دیزل‌ها کمتر‌است.

کاربردهای موتورهای دیزلی

دیزل‌ها معمولاً در موتورها مکانیکی، تولید توان برق ، نیرومحرکه‌ی پمپ و حمل‌ونقل کاربرد دارند. دیزل‌ها خیلی در سیستم حمل‌ونقل، تجهیزات ساخت‌وساز،‌و کاربردهای دیگر صنعتی استفاده‌می‌شوند. محدوده‌ی کاربرد آن‌ها تقریباً تمام صنعت را شامل می‌شود و می‌توانید آن‌ها را در همه‌جا ببینید.  دیزل ژنراتورها برای تولید برق را می‌توانید در صنعت برق، ساختمان‌ها، کشاورزی، پتروشیمی، دیتاسنترها، بیمارستان‌ها، ساختمان‌های مسکونی و … مشاهده کنید. و اکثراً و ۹۹ درصد کاربردها، از دیزل ژنراتور به‌عنوان تأمین‌کننده‌ی برق اضطراری استفاده‌می‌شود.

دیزل ژنراتورهای تأمین‌کننده‌ی برق

دیزل ژنراتورها در تعداد خیلی زیادی از صنایع و ساختمان‌ها کاربرد دارد و دیزل ژنراتورها را می‌توان برای بارهای کم مانند خانه و بارهای بزرگ مانند بیمارستان‌ها و یا کارخانه‌ها و یا ساختمان‌های اداری استفاده‌کرد. آن‌ها هم می‌توانند تأمین‌کننده‌ی اصلی توان برق در صورت نبودن شبکه‌ی برق باشند و یا این‌که در صورت قطعی برق شبکه در مدار قرار بگیرند. دیزل ژنراتورها در توان‌ها مختلف از ۵ کیلو وات تا چندین مگاوات وجود دارند. توان ۵-۳۰ کیلو وات دیزل ها ژنراتورها را معمولا برای خانه‌ها استفاده‌می‌کنند. برای صنایع معمولا از رنج ۳۰ کیلووات تا ۶ مگاوات استفاده‌می‌شود. برای منازل دیزل ژنراترو تکفاز نیز می توان استفاده کرد ولی در صنایع فقط دیزل ژنراتور ۳ فاز باید استفاده‌کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *