میکروسوئیچ

میکروسوئیچ - ماه صنعت انرژی

در این مقاله قصد داریم به تعریف میکروسوئیچ ، دلیل استفاده از میکرو‌سوئیچ‌ها ، مزایای میکروسوئیچ‌ها و انواع آن بپردازیم .

فهرست

  • 1- تعریف میکروسوئیچ
  • 2- مزایای استفاده‌از میکروسوئیچ
  • 3- انواع میکرو‌سوئیچ ها

———————————————————

میکرو‌سوئیچ

میکرو‌سوئیچ یک سوئیچ کوچک و بسیار حساس‌است که برای فعال‌سازی به حداقل فشرده سازی نیاز دارد. آنها در لوازم خانگی و تابلوهای سوئیچ با دکمه های کوچک بسیار رایج هستند. آنها معمولاً ارزان هستند‌و عمر طولانی دارند به این معنی که می‌توانند برای مدت طولانی – گاهی اوقات تا ده میلیون چرخه – کار کنند.

میکرو‌سوئیچ ها دارای یک محرک هستند‌که با فشردن آن، اهرمی را بلند می کند تا کنتاکت‌ها را به موقعیت مورد نیاز منتقل کند. میکروسوئیچ ها اغلب با فشار‌دادن صدای “کلیک” تولید‌می‌کنند که کاربر را از فعال‌سازی مطلع‌میکند.

میکرو‌سوئیچ ها اغلب دارای سوراخ‌های ثابت هستند‌‌تا بتوان آنها را به راحتی در جای خود نصب و محکم کرد. از آنجایی که سوئیچ بسیار ساده‌ای‌هستند، عملاً نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند و به دلیل عمر طولانی به ندرت نیاز به تعویض دارند.

میکرو‌سوئیچ در بالابر

———————————————————

مزایای استفاده‌از میکرو‌سوئیچ‌ها

همانطور که در بالا گفته‌شد، مزیت اصلی استفاده از میکرو‌سوئیچ ارزان بودن آنها به همراه عمر طولانی و نگهداری کم آنهاست. میکرو‌سوئیچ‌ها نیز همه کاره‌هستند. برخی از میکرو‌سوئیچ‌ها دارای رتبه حفاظتی IP67 هستند‌که به این معنی‌است که در برابر گرد و غبار و آب مقاوم هستند. این به آنها امکان می‌دهد در شرایطی کار کنند که در معرض گرد و غبار و آب هستند و همچنان به درستی عمل می‌کنند.

یک میکرو‌سوئیچ SPDT معمولی در تصویر بالا نشان داده‌‌‌‌‌‌‌‌شده‌است. این یک ساختار مستطیلی لبه‌ای است که دارای سه نوار تماس خروجی‌است که به ترتیب نشان‌دهنده حالت مشترک (زمین)، باز و بسته‌است.

دو سوراخ مورب در مقابل هم حفر‌شده تا امکان نصب آسان سوئیچ بر روی سطح فراهم‌شود. به طور مشابه، سوراخ‌هایی در پایانه‌های نوارهای تماس خروجی امکان لحیم کاری آسان با سیم‌ها را فراهم‌می‌کنند. جعبه پلاستیکی را می توان از محصولات پلاستیکی پلی استر یا فنولیک ساخته‌شد.

محرک در حالت استاندارد

محرک در حالت‌فشرده

مجموعه محرک ترکیبی از یک چرخ لولایی و یک دکمه فشاری‌است. تصاویر بالا مجموعه محرک و حرکت آن را در هنگام تغییر وضعیت سوئیچ نشان میدهد.

حرکت محرک:

برای این سوئیچ به عنوان حالت استراحت این سوئیچ، موقعیت معمولی متصل (NC)‌است در حالی که حالت فعال، یعنی حالتی که محرک فشار داده‌می‌شود، حالت عادی باز (NO) کلید‌است.

مجموع داخل میکرو‌سوئیچ در حالت عادی

تصویر بالا وضعیت NC یا Normally Connected سوئیچ را نشان‌می‌دهد. در اینجا، محرک فشار داده نمی شود و از این رو، تمام قسمت‌های دیگر در حالت استراحت پیش فرض خود باقی می‌مانند.

مجموع داخلی میکروسوئیچ در حالت فعال 

حالت فعال سوئیچ، یعنی زمانی که محرک فشار داده‌می‌شود، در بالا قابل مشاهده است. در این تصویر حرکت قسمت‌های مختلف با فشار دادن محرک نشان داده‌شده‌است.

مجموع ساختار داخلی میکروسوئیچ

مجموع ساختار داخلی:

در باز کردن پوشش پلاستیکی کلید، قسمت‌های مختلف ساختار داخلی کلید دیده‌می‌شود. این یک مونتاژ ساده‌است که شامل موارد زیر‌است:

1. دو کنتاکت ثابت برای موقعیت NC و NO

2. یک مجموعه تماس متحرک.

 اهرم محرک در حالت‌فشرده

نوار فلزی کششی:

قسمت خارج‌شده از مجموعه تماس متحرک یک نوار فلزی به شکل یک “U” معکوس‌است که از طرفین آن کشیده‌شده‌است. این نوار کششی کوچک نیروی بازدارنده را به کنتاکت متحرک می‌دهد و پس از حذف نیروی محرک، آن را به حالت استراحت خود برمی‌گرداند. این نوار که مانند فنر کار می‌کند، مسئول عملکرد “snap” میکرو‌سوئیچ‌است.

تصویر بالا عملگر را در حالت فشرده نشان‌می‌دهد حتی هیچ نیرویی به آن وارد‌نمی‌شود. این به دلیل آن‌است که هیچ نیروی ارتجاعی بر روی کنتاکت متحرک وارد نمی‌شود تا آن را بالا بیاورد و محرک را به حالت استراحت خود برساند.

قطعات جدا‌شده از مجموعه داخلی

قطعات چسبیده به نوار تماس با زمین:

بقیه مجموعه مکانیکی کنتاکت متحرک از پایه پلاستیکی در تصویر بالا خارج شده‌است. قطعات عبارتند از:

1. نوار تماس به عنوان مشترک (زمین) خدمت می‌کند. (با برچسب قسمت A)

2. یک نوار خم‌شده در زیر مجموعه محرک قرار داده‌شده‌است. (با برچسب قسمت B)

3. تماس متحرک به شکل تخته غواصی. (با برچسب قسمت C)

———————————————————

انواع میکرو‌سوئیچ

ساختار داخلی میکرو‌سوئیچ معمولا دارای یک کنتاکت و یک محرک میباشد. عموما با توجه به مدل محرک میکرو‌سوئیچ، به انواع مختلفی از جمله اهرمی، فشاری و غلطکی تقسیم میشوند.
میکروسوئیچ‌ها از یک کنتاکت باز(NO) و یک کنتاکت بسته(NC)  تشکیل‌شده‌اند. بسته‌به نوع پلاتین به کار‌رفته، ظرفیف عبور جریان از 10 تا 15 آمپر را‌دارند.

میکرو‌سوئیچ اهرمی - ماه صنعت انرژی
میکرو‌سوئیچ اهرمی
میکروسوئیچ غلطکی
میکروسوئیچ غلطکی
میکروسوئیچ فشاری
میکروسوئیچ فشاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *