سرویس تابلو برق

مراحل :

  • روانکاری تجهیزات مکانیکی و رگلاژکردن آن
  • کنترل سیستم‌های روشنایی و هیترها
  • بررسی مدارات کنترل
  • تست صحت عملکرد رله ها و تجهیزات حفاظتی
  • کنترل اتصالات شستی ها و کابل ها و مقره ها
  • لکه گیری رنگ های زخمی شده 

شماره تماس جهت خرید و مشاوره:

021-66661333

021-66661444

021-66661555

شماره تمامی پیام رسان ها جهت ارسال درخواست:

0910-8008386

سرویس تابلو برق

در این صفحه اطلاعاتی را درمورد سرویس تابلو برق در اختیارتان قرارمیدهیم . 

نحوه بی برق کردن تابلو

در زمانيکه نياز به کار بر روی تجهيزات تابلوها و  سرويس‌کاری آنها يا موارد مشابه ديگر، لازم‌است تابلو کاملا بی برق‌گردد.

برای این منظور لازم‌است در ابتدا کليد برق ورودی به تابلو قطع‌گردد و جهت اطمينان بیشتر، کليد بالا دستی تابلو نيز قطع‌گردد.

در تابلوهای 20kV باتوجه به شارژبودن خطوط و کابل‌ها بعلت اثر خازنی، لازم‌است بعد از قطع‌کردن کليدها سکسيونرهای ارت نيز بسته‌گردند.

تعمير و نگهداری تابلو

بعد از برقدارکردن تابلو و استفاده‌از آن، تابلو نياز به سرويس کارهای دوره ای‌دارد اين موارد بصورت زير ليست‌ميگردد:

نظافت تابلو و تجهيزات هوايی که محل جمع‌شدن گرد و غبارهای باردار در محيط می‌باشد.

وجود اين ذرات بر روی تجهيزات برقی باعث کاهش فواصل عايقی قسمتهای برقدارميگردد و باعث تخليه‌های الکتريکی ناخواسته و احیانا وقوع اتصال کوتاه و قطعی برق‌های ناخواسته در داخل تابلو‌ميگردد .

سرویس تابلو برق

علاوه بر اين مورد، وجود گرد و غبار و ترکيب آنها با روان‌کننده‌هايی نظیر روغن و گريس‌های استفاده‌شده در بخش‌های مختلف داخل تابلو باعث‌عملکرد معکوس روان‌کننده‌ها ميگردد و موجب ايجاد اصطکاک‌ميگردد .

لازم‌است در ابتدا با وسیله ای نظیر جارو برقی صنعتی تمام گرد و غبارها از داخل تابلو جمع آوری‌گردند و سپس با الکل و دستمال تمیز، تمامی قسمت‌ها و تجهيزات داخلی نظافت‌گردند.

روانکاری تجهيزات مکانيکی و رگلاژکردن آن

جهت کارکردن روان تجهيزات و کاهش اصطحکاک و بالارفتن عمر مفيد آنها لازم‌است تجهيزات مکانيکی شامل مکانيزم‌های کليدها، قفل تابلوها و سکسيونرها بصورت دوره ای با گريس‌های روان‌کننده، روان‌گردند.

لازم‌است پیش از روانکاری اين تجهيزات از عدم تجمع گرد و غبار در اين قسمت‌ها اطمينان‌حاصل‌گردد .

ضمنا تمامی اين تجهيزات از نظر صحت عملکرد مکانيکی و اينترلاک‌های مربوطه بصورت کامل کنترل‌گردند و درصورت خارج‌شدن آنها از ریگلاژ، بصورت کامل مجددا کنترل و ریگلاژ‌گردند.

در کليدهای کشويی يا سکسيونرها لازم‌است کنتاکت‌ها و تيغه‌های آنها بگونه ای چک‌گردد که در زمان سرويس‌بودن آنها کنتاکت‌های نری و مادگی بصورت کامل و پیوسته با يکديگر در ارتباط‌باشند.

تست صحت عملکرد رله ها و تجهيزات حفاظتی

باتوجه به اينکه در تجهيزات حفاظتی از قطعات الکترونيکی استفاده‌ميگردد که با گذشت زمان امکان خراب‌شدن اين قطعات و وقوع اشکال در آنها امکان‌پذيرمیباشد.

به همين علت باتوجه به اهميت تجهيزات حفاظتی، لازم‌است بصورت دوره ای کنترل‌گردند تا از صحت عملکرد آنها اطمينان حاصل‌شود و تجهيزات معيوب تعويض‌گردند.

کنترل سيستم‌های روشنايی و هيترها

برای جلوگيری از ايجاد شبنم و رطوبت در داخل تابلو و شروع زنگ زدگی در آن لازم‌است در داخل تابلو هيتر و ترموستات‌هايی پيش‌بينی‌گردد تا دمای داخل تابلو در محدوده 28 درجه همواره ثابت‌بماند. به همين منظور لازم‌است صحت عملکرد مدار هيتر و ترموستات و فن های نصب‌شده در داخل تابلو بصورت دوره ای کنترل‌گردند.

سرویس

جهت کار راحت اپراتور با تجهيزات و ادوات استفاده‌شده در داخل تابلو با توجه به محل استفاده از آن روشنايی پيش‌بينی‌شده که لازم‌است صحت کارکرد مدار روشنايی لامپ‌ها ، ميکروسوئيچ‌ها بصورت دوره ای کنترل‌شده و درصورت معيوب‌بودن آنها تعويض و یا اصلاح‌گردند.

کنترل اتصالات شستی ها و کابلها و مقره ها

بدیهی‌است بعد از بهره‌برداری از تابلوها باتوجه به میزان و دفعات نوسانات ايجادشده بر روی باسبارها ویا کابل‌ها در بعضی از اتصالات آنها، امکان شل‌شدن وجودداشته‌باشد.

همچنین گرم‌شدن کابل‌ها، سرکابل‌ها و باسبارها در زمان عبورجريان نيز این مساله را تشدیدنماید که جهت کاهش اشکالات در طول زمان بهره‌برداری از تابلوها لازم‌است کلیه اتصالات بصورت دوره ای کنترل و آچارکشی کامل‌گردند.

در زمان وقوع اين نوسانات با افزايش میزان حرارت و انبساط يا انقباض  شمش ها ممکن‌است فشار مکانيکی بر مقره ها و نگهدارنده ها واردشود که امکان شکستن يا ترک‌برداشتن آنها نیز وجوددارد. لذا مناسب‌است تمامی ايزولاتورها و مقره‌ها نيز بصورت کامل از نظر عدم وجود شکستگی و ترک يا شل‌شدن بطور کامل کنترل و بازرسی‌گردند.

بررسی مدارت کنترل

مدارات کنترل طراحی و نصب‌شده در داخل تابلو باتوجه به Logic پيش‌بينی‌شده آنها، باتوجه به کارکرد مدارات به مرور زمان در آنها اشکالاتی به دلايل فرسوده‌شدن تجهيزات، شل شدن اتصالات و… بروزميکند که باتوجه به اهميت اين مدارات و اشکالاتي که در آنها امکان وقوع‌دارد، لازم‌است صحت عملکرد اين مدارات بصورت دوره ای کنترل‌گردند.

بررسی

لکه‌گيری رنگهای زخمی‌شده

همواره زنگ زدگی بر روی تابلوها از نقاطی شروع‌ميشود که فلز بدون وجود هيچگونه واسطه مانند رنگ یا آبکاری با هوای اطراف در تماس‌باشد.

لذا تابلوها در زمان بهره‌برداری و نصب‌ممکن‌است زخمی‌شده و رنگ‌های روی بخش‌های مختلف آن نظیر بدنه و دربها دچار خدشه و ایرادگردند که لازم‌است در کنترل‌های دوره ای بصورت کامل بدنه تابلو بازرسی و کنترل‌گردد و درصورت زخمی‌شدن آنها با رنگ هوا خشک و  RAL متناسب با رنگ اصلی تابلو، پس از تميزکردن قسمت مربوطه از چربی و زنگ‌زدگی، لکه گيری دقیق و کامل انجام‌گردد .

لینک مقالات مرتبط:

تابلو چنج اور اتوماتیک و دستی- ۳ فاز و تکفاز

اتاق تابلو و کنترل در سوئیچ ها و پست های HV / EHV (ساخت و ساز، طرح و کارکردها)

مراحل ساخت تابلو برق

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سرویس تابلو برق”