لوازم مکانیکال دیزل ژنراتور

لوازم مکانیکال

اکچویتور

اکچویتور دیزل ژنراتور روی موتور تجهیزی است كه یک مکانیزم را جابه جا کرده یا کنترل می کند .به عنوان مثال با بستن یک شیر. به زبان ساده ، این یک وسیله ی مکانیکی را حرکت می دهد که تا آن را کنترل کند، در موتور دیزل معمولاً از اکچویتور به عنوان یک سیستم  محرک در سیستم سوخت استفاده می شود. و میزان سوخت دیزل تزریق شده به موتور را کنترل می کند. اکچویتر یا توسط گاورنر یا ECU /  ECM  دیزل ژنراتور کنترل می شود.

اکچویتور

تسمه

دارای انواع مختلفی می باشد ،  تایم ،  دینام ،  تخت ،  شیاری و نوار نقاله ها برخی از انواع تسمه های صنعتی می باشند .

انواع  صنعتی را می توان به سه دستـــه کلی زیر تقسیم بندی کرد :

۱)  انتقال قدرت

۲)  حمل کننده

۳) تایمینگ

دینام یا پروانه که در بین صنعتگران با هر دو نام شناخته می شوند ، در صنعت خودرو کاربرد فراوانی دارند و به لحاظ فنی زیر شاخه های تسمه های انتقال قدرت که به شکل وی شکل هستند تقسیــم بندی می شوند . برای انتقال دادن نیروی قدرت موتور به اجزای مختلف ماشین مانند واتر پمپ ، سیستم تهویه خوردرو و پمپ فرمان هیدرولیک و …. مورد استفاده قرار می گیرد .  در تمام صنایع ماشین های سبک و سنگین و ماشین آلات معدنی به کار می رود. در برخی از ماشین ها یکی برای چرخاندن دینام و یک رای چرخاندن کمپرسور بکار می رود و در بخی از ماشین ها تسمه دینام هر دو وظیفه را انجام می دهد .

لرزه گیر 

در بازار صنعتی ایران به این محصول، نامهای دیگری نظیرلرزه گیر موتور ، ضربه گیر لاستیکی، لاستیکی، دمپر لاستیکی، بالشتک لاستیکی نیز گفته میشود . ضربه گیر دیزل ژنراتور معمولا مابین دیزل ژنراتور در زیر پایه های دیزل و ژنراتور و برروی شاسی دیزل ژنراتور قرار میگیرد تا حداکثر ارتعاشات کارکرد سیستم دیزل ژنراتور را جذب کند . انواع آن زیر دستگاه دیزل ژنراتور نصب میگردد و منجر به کاهش انتقال ارتعاشات دیزل ژنراتور به زمین و فوندانسیون میگردد. با توجه به ابعاد و وزن انواع دیزل ژنراتور لرزه گیر های دیزل ژنراتور در شکلها و ابعاد گوناگون طراحی و ساخته میشوند . پارامتر اصلی در انتخاب سایزضربه گیر لاستیک لرزه گیر زیر شاسی دیزل ژنراتور میزان وزن دیزل ژنراتور میباشد.

ترموستات

ترموستات وسیله ای است که دمای سیستم را حس می کند و عملکردهایی را انجام می دهد تا دمای سیستم در نزدیکی یک نقطه مورد نظر حفظ شود. و ترموستات در هر دستگاه یا سیستمی که گرم یا خنک می شود مورد استفاده قرار می گیرد تا دمای تعیین شده حفظ شود.

ترموستات

توربوشارژ

کار توربوشارژر این است که : هوای بیشتری را درون سیلندر موتور به صورت‌فشرده وارد کند. هنگامی که هوا فشرده‌می‌شود ، مولکول های اکسیژن به هم نزدیک تر می شوند. این افزایش هوا بدین معنی است که می توان سوخت بیشتری را نسبت به موتورهای با تنفس طبیقی اضافه کرد.

توربو شارژ

شمع

ژنراتور گازسوز بر خلاف ژنراتور های دیزلی که بر اثر فشار و یا کمپرس سوخت عمل میکنند در موتور های گازسوز احتراق توسط شمع صورت میگیرد و دلیل این امر نیز این است که دمای احتراق گاز بسیار بالاتر از گازوئیل می باشد در نتیجه نیاز به یک سیستم جرقه می باشد که یکی از بخش های اصلی این سیستم جرقه زن که جزء قطعات مصرفی نیز میباشد بحث شمع (spark plug ) می باشد .

شمع

سوزن انژکتور

دیزل ژنراتور دارای انژکتورهایی است که وظیفه آن ها انتقال‌دادن سوخت به موتور دیزل است. نحوه عملکرد آن ها به این صورت است که گازوییل که سوخت موتورهای دیزل است را بر روی سوپاپ های هوا می پاشند و آن را با هوا ترکیب می کنند. این ترکیب انرژی لازم را برای موتور دیزل ژنراتور شما فراهم می کند. در واقع اگر این فرآیند دچار مشکل شود در نتیجه دستگاه شما نمی تواند روشن شود. از جمله دیگر وظایف سوزن انژکتور دیزل ژنراتور کم کردن مصرف سوخت و همچنین جلوگیری از ورود آلودگی به دستگاه است.

سوزن

واترپمپ

مایع خنک کننده را در موتور، بلوک و اجزای موتور و تمامی مجاری های آب دیزل به گردش در می آورد. هر وقت موتور کار می کند،  پمپ آب خنک کننده نیز کار کرده و به تمامی اجزای موتور، مایع خنک کننده را می رساند. پمپ، مایع خنک کننده به سرسیلندر و بلوک موتور، سپس به رادیاتور جریان می دهد. سیستم خنک کننده ، پمپ آب یکی از حساس ترین و حیاتی ترین قطعات موتور دیزل شما می باشد.

واترپمپ

واشر سرسیلندر

علاوه بر آب بندی قسمت احتراق موتور جهت گردش روغن و مایع خنک کننده ، واشر سر سیلندر  محفظه احتراق در موتور را سیلد می کند. این امر به وسیله اجازه می دهد تا قدرت کافی برای حرکت تولید کند ، همچنین با هدایت آنها از طریق سیستم اگزوز ، از خروج گازهای مضر از محفظه احتراق جلوگیری می کند. واشر سرسیلندر در وسایل نقلیه مدرن از چندین لایه از جنس استیل ساخته‌شده با الاستومر تشکیل شده‌است و باعث ماندگاری بیشتر آنها می شود.

منبع انبساط

وظیفه یک دستگاه دیزل ژنراتور تبدیل انرژی شیمیایی سوخت گازوئیل به انرژی مکانیکی در دیزل و سپس تبدیل آن به انرژی الکتریکی توسط ژنراتور برق می باشد. در اولین مرحله  انرژی سوخت گازوئیل با ایجاد انفجار در موتور دیزلی یک دستگاه دیزل ژنراتور برق تبدیل به گرما میشود .

منبع انبساط

پمپ انژکتور

یکی از مهمترین لوازم مکانیکال دیزل می باشد و پمپ انژکتور دیزل ژنراتور به این دلیل که می تواند تمامی نیازهای سوخت رسانی دیزل را در تمامی شرایط موجود برای موتور پاسخ دهد به قلب دیزل معروف است.

پمپ انژکتور

کانوپی

وظیفه اصلی آن کاهش صدای دیزل ژنراتور از محدوده آزاردهنده db110 الی db120 دسی بل به محدوده صدای مناسب db70 الی db85 دسی بل میباشد و وظیفه فرعی آن محافظت دستگاه دیزل ژنراتور از  عوامل محیطی که در آن کار می کند میباشد. اصطلاحا در بازار به دیزل ژنراتورهایی که دارای صداگیر می باشند، دیزل ژنراتور بی صدا نیز گفته‌می‌شود. طراحی و ساخت کانوپی دیزل ژنراتور باید طوری باشد که شرایط ایده ال کارکرد دستگاه دیزل ژنراتور فراهم بوده و جریان ورودی ،خروجی هوا کاملا آزادانه و مانند دیزل ژنراتورهای بدون کانوپی هموار باشد. نکته بسیار مهم در خرید این محصول  توجه به استاندارد بودن آن می‌باشد.

اینترکولر

اینتر کولر دیزل متراکم کردن هوا در داخل موتور دیزل را انجام می دهد، با این کار دمای هوای متراکم‌شده افزایش می‌یابد. در واقع افزایش فشار موجود منجر به افزایش فشار درجه حرارت می گردد. به این ترتیب افزایش دما منجر به انبساط  هوای موجود و در نتیجه کاهش میزان اکسیژن خواهد شد. این عامل مشکل ایجاد خواهد، در نتیجه لازم است که دمای هوا کاهش پیدا کند. خنک کردن هوا توسط اینتر کولر صورت می پذیرد، مکان اینتر کولر در قسمت جلویی رادیاتور می باشد.

اینترکولر

اگزوز

صدا خفه کن و انبار اگزوز دیزل ژنراتور موجب کاهش صدای دیزل ژنراتور میشود. وظیفه منبع اگزوز خفه کردن صدای خروجی دیزل ژنراتور میباشد. چرا که بیشتر صدای تولیدی از اگزوز آن خارج میشود. سیستم اگزوز ضمن کاهش صدای حاصل از احتراق، گاز‌های خروجی از سیلندر‌ها را بسرعت بخارج از محیط نصب هدایت می‌کند. طراحی مسیر لوله‌ها بسیار حائز اهمیت است،زیرا هرگونه مقاومتی در مسیر خروج این گاز‌ها سبب ایجاد فشار منفی‌شده و این به نوبه خود سبب کاهش توان خروجی موتور و افزایش حرارت میگردد.

رادیاتور

یکی از قسمت های دستگاه که ضروری است ، فن رادیاتور می باشد. فن رادیاتور وظیفه دارد هوای خنک را از طریق رادیاتور دستگاه بیرون بدهد.

عملکرد فن رادیاتور چیست؟

فن رادیاتور بین رادیاتور و موتور قرار‌گرفته و وظیفه خنک‌کردن دستگاه را بر عهده دارد. یک فن رادیاتور خراب باعث گرم شدن موتور می شود.

فن رادیاتور چگونه کار می کند؟

همانطور که می دانیم یک فن مکانیکی مستقیماً به موتور متصل می شود و با روشن‌شدن دیزل فن کار‌افتاده و عمل خنک‌کنندگی را آغاز می کند.