استابلایزر
در این مقاله قصد داریم علاوه بر معرفی تجهیز استابلایزر و انواع آن، به معرفی محصولات آن در شرکت Faratel بپردازیم.
استابلایزر Faratel
فهرست مطالب
1- استابلایزر ولتاژ چیست؟
2- انواع استابلایزر
3- چرا به استابلایزرهای ولتاژ نیاز است؟
4- معرفی استابلایزرهای شرکت Faratel
————————————————–
1- استابلایزر ولتاژ چیست؟
استابلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ، یک وسیله الکتریکیاست که بدون توجه به تغییرات ولتاژ ورودی، ولتاژ ثابتی را در پایانه های خروجی خود به بار میرساند. و از تجهیزات یا ماشینآلات در برابر اضافه ولتاژ، افت ولتاژ و سایر نوسانات ولتاژ محافظت میکند. استابلایزرهای ولتاژ بیشتر برای تجهیزات الکتریکی گران قیمت، جهت حفاظت در برابر نوسانات مضر ولتاژ پایین/بالا استفاده میشوند. برخی از این تجهیزات عبارتند از: تهویه مطبوع، دستگاههای چاپ افست، تجهیزات آزمایشگاهی، ماشینهای صنعتی و دستگاههای پزشکی.
استابلایزرهای ولتاژ، نوسان ولتاژ ورودی را قبل از اینکه بتواند بار (یا تجهیزات حساس به تغییرات ولتاژ) را تغذیه کند، تنظیم میکنند. ولتاژ خروجی استابلایزر در محدوده 220 ولت یا 230 ولت در مورد منبع تغذیه تک فاز، و 380 ولت یا 400 ولت در مورد منبع تغذیه سه فاز، در محدوده نوسان ولتاژ ورودی، مشخصمیشود. این تنظیمات توسط عملیات باک و بوست در مدار داخلی انجاممیشود.
————————————————–
2- انواع استابلایزر
استابلایزرها میتوانند بر حسب نوع کاربرد و ظرفیت (KVA) مورد نیاز به صورت واحدهای تک فاز یا سه فاز باشند. استابلایزرهای سه فاز در دو نسخه به عنوان مدلهای بار متعادل و مدلهای بار نامتعادل عرضه میشوند. اینها یا به عنوان واحدهای اختصاصی برای لوازم خانگی یا به عنوان یک واحد استابلایزر بزرگ برای کل لوازم خانگی در یک مکان خاص، مثلاً خانه، در دسترس هستند. علاوه بر این، اینها میتوانند واحدهای استابلایزر از نوع آنالوگ یا دیجیتال باشند.
انواع متداول استابلایزرهای ولتاژ عبارتند از استابلایزرهای دستی یا قابل تعویض، استابلایزرهای نوع رله اتوماتیک، استابلایزرهای حالت جامد یا استاتیک و استابلایزرهای کنترل شده سروو. علاوه بر عملکرد تثبیتکننده، اکثر استابلایزرها دارای ویژگیهای اضافی مانند قطع ولتاژ پایین ورودی/خروجی، قطع ولتاژ بالا ورودی/خروجی، قطع اضافه بار، تسهیلات شروع و توقف خروجی، استارت دستی/خودکار، نمایشگر قطع ولتاژ، سوئیچینگ ولتاژ صفر و غیره هستند.
————————————————–
3- چرا به استابلایزرهای ولتاژ نیاز است؟
به طور کلی، تجهیزات یا دستگاههای الکتریکی برای طیف وسیعی از ولتاژها ورودی طراحی شدهاند؛ و بسته به حساسیت، و رنج کاری تجهیزات به مقادیر خاصی محدود میشود، به عنوان مثال، برخی تجهیزات میتوانند 10 ± درصد ولتاژ نامی را تحمل کنند، در حالی که برخی دیگر 5 ± درصد یا کمتر را تحمل میکنند. نوسانات ولتاژ (افزایش یا افت مقدار ولتاژ نامی) در بسیاری از مناطق، به ویژه در خطوط ترمینال، کاملاً رایجاست.
شایعترین دلایل نوسانات ولتاژ شامل روشنایی، خطاهای الکتریکی، سیم کشی معیوب و خاموش شدن دوره ای دستگاهاست. این نوسانات باعث ایجاد مشکلاتی برای تجهیزات یا وسایل برقی میشود. در صورتیکه اضافه ولتاژ به مدت طولانی اعمال شود، آسیبهایی ایجاد میشود که عبارتند از:
- آسیب دائمی به تجهیزات
- آسیب عایق به سیم پیچ ها
- وقفه ناخواسته در بار
- افزایش تلفات در کابل ها و تجهیزات مربوطه
- کاهش عمر دستگاه
افت ولتاژ در مدت طولانی نیز نتایج زیر را به همراه دارد:
- خرابی تجهیزات
- کاهش عملکرد تجهیزات
- کشیدن جریان های بزرگ که منجر به گرمای بیش از حد میشود
- خطاهای محاسباتی
- کاهش سرعت موتورها
بنابراین ثبات و دقت ولتاژ، عملکرد صحیح تجهیزات را تعیین میکند.
بنابراین، استابلایزرهای ولتاژ تضمین میکنند که نوسانات ولتاژ در منبع تغذیه ورودی بر بار یا دستگاه الکتریکی تأثیر نگذارد.
————————————————–
4- معرفی استابلایزرهای شرکت Faratel
این محصولات دارای ابعاد و محدوده ولتاژ و جریان متفاوتی هستند که میبایست متناسب با شرایط تجهیز مورد نظر، انتخاب گردند. شما نیز میتوانید با بررسی جدول زیر و همچنین استابلایزرهای Omega، Goldstar ،Delta و … و تماس با کارشناسان ما، بهترین انتخاب را برای تثبیت ولتاژ تجهیزات خود داشته باشید.
محصولات مرتبط
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.