تست روغن دیزل ژنراتور

تست روغن دیزل ژنراتور - ماه صنعت انرژی

تست روغن دیزل ژنراتور

در این برگه قصد داریم با اشاره به اهمیت تست روغن دیزل ژنراتور، به معرفی روش‌های نمونه‌برداری روغن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

1- روغن دیزل ژنراتور

2- آزمایش روغن دیزل ژنراتور

3- نتایج آزمایش روغن دیزل ژنراتور

——————————

1- روغن دیزل ژنراتور

روغن دیزل ژنراتور، نوعی روغن است که برای استفاده در موتور و دیزل ژنراتورها طراحی شده‌است. این روغن دارای ویژگی‌های خاصی است که بهبود عملکرد و عمر مفید دستگاه را تضمین می‌کند. برخی از ویژگی‌های مهم روغن دیزل ژنراتور عبارتند از:

  • مقاومت در برابر فشار و دما: روغن دیزل ژنراتور باید تحت فشار و دمای بالا قابلیت عملکرد داشته باشد تا بتواند در شرایط سخت و حاکم بر موتورها و ژنراتورها عمل کند.
  • مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی قطعات: روغن باید قادر باشد قطعات موتور را در برابر خوردگی و زنگ زدگی حفظ کند و از آسیب دیدن آنها جلوگیری کند.
  • اکسیداسیون خوب: روغن دیزل ژنراتور باید تحت تأثیر هوا و حرارت طولانی مدت قابل استفاده باشد و اکسیداسیون (اکسیده شدن) کمی داشته باشد.
  • توانایی خنثی کردن اسیدهای تولیدی: در فرآیند احتراق دیزل، اسیدهایی تولید می‌شوند که می‌توانند به قطعات موتور آسیب برسانند. از این رو، روغن دیزل ژنراتور باید توانایی خنثی کردن این اسیدها را داشته‌باشد تا از آسیب دیدگی قطعات جلوگیری کند.
  • توانایی انتقال حرارت: روغن باید توانایی مناسبی در انتقال حرارت داشته‌باشد تا بتواند دمای موتور را کنترل‌کرده و از ساییدگی غیرمطلوب قطعات جلوگیری کند.

تست روغن دیزل ژنراتور - ماه صنعت انرژی

——————————

2- آزمایش روغن دیزل ژنراتور

انجام تست روغن دیزل ژنراتور بسیار رایج است و برای کمک به تشخیص مشکل موتور قبل از تبدیل شدن به خرابی جدی و همچنین نظارت بر وضعیت روغن برای اطمینان از تعویض روغن موتور در زمان مناسب استفاده می‌شود. روغن را می‌توان قبل از تعویض روغن، یا در هر فاصله زمانی، نمونه برداری کرد. تجزیه و تحلیل روغن توسط یک آزمایشگاه تخصصی صورت میگیرد که از طریق یک سری روش‌های آزمایشی، تجزیه آلاینده‌های مختلف و فلزات معلق در نمونه روغن موتور را انجام می‌دهد. نتایج آزمایش‌ها مشخص می‌کنند که آیا روغن آنالیزشده برای استفاده مداوم مناسب است یا زمان تعویض آن فرارسیده است.

جمع آوری نمونه روغن 

برای انجام آزمایشات بر روغن، می‌بایست از روغن مورد نظر نمونه برداری شود. در ادامه به روش‌های نمونه برداری و نکات مهم پرداخته شده‌است.

جمع آوری نمونه در حین تخلیه روغن

جمع آوری نمونه روغن در حین تخلیه روغن موتور در هنگام تعویض روغن روش قابل قبولی است، با این حال باید اطمینان حاصل کنید که روغن موتور قبل از تخلیه به گردش درآمده‌است تا با مشکلات ته نشینی مواجه نشوید. قبل از تخلیه، اجازه دهید روغن موتور چند دقیقه در گردش باشد. توجه داشته‌باشید که روغن موتور می‌تواند به دمای بیش از 200 درجه فارنهایت برسد و روغن در چنین شرایطی هرگز نباید تخلیه شود زیرا خطر آسیب زیاد است.
پس از برداشتن پلاگین تخلیه، باید نمونه را در ظرف تمیزی جمع آوری کنید تا از آلودگی جلوگیری شود. نمونه باید از اواسط چرخه تخلیه گرفته شود، یعنی اولین روغن را جمع آوری نکنید و اجازه دهید تخلیه شود، همچنین، آخرین ذره روغن را برای تخلیه استفاده نکنید. پس از تخلیه 40 تا 50 درصد اول روغن، ظرف را پر کنید. سپس باید روغن را از ظرف خود به ظرف جمع آوری نمونه منتقل کنید. ظروف نمونه روغن توسط ارائه دهنده خدمات آنالیز روغن ارائه می‌شوند و به طور کلی برای انجام آنالیز کامل به 3 اونس نیاز دارند.

جمع آوری نمونه از طریق لوله دیپ استیک

بهترین حالت برای به دست‌آوردن نمونه روغن برای تجزیه و تحلیل، از طریق لوله دیپ استیک پس از روشن کردن موتور برای مدت کوتاهی است تا اطمینان حاصل شود که روغن موتور کاملاً مخلوط شده‌است. اگر روغن موتور برای مدت طولانی خنک، و ته نشین شود، ممکن‌است آلاینده‌های روغن ته نشین شوند یا به طور موقت از سیستم تعلیق خارج شوند. بنابراین، نمونه حاصل از روغن موتور که دست نخورده باقی مانده‌است، می‌تواند آلوده باشد و نتایج به طور دقیق و کامل وضعیت روغن موتور را نشان ندهند.
قبل از گرفتن نمونه (با فرض سرد بودن موتور و نشستن)، موتور را روشن کنید و اجازه دهید چند دقیقه کار کند. لازم نیست اجازه دهید موتور به دمای کار برسد، اما باید به روغن زمان داد تا گردش کند. روغن را با استفاده از دستگاه مناسب، مانند تصویر زیر، در حالی که موتور خاموش است، از داخل لوله دیپ استیک نمونه برداری کنید. سعی نکنید با موتور روشن نمونه برداری روغن را انجام دهید. هرگز از لوله جمع آوری، مجدد استفاده نکنید، همیشه پس از جمع آوری نمونه، آن را دور بیندازید و از لوله دیگری برای نمونه برداری بعدی استفاده کنید.

تست روغن دیزل ژنراتور - ماه صنعت انرژی

جمع آوری نمونه از طریق فیلتر روغن

جمع آوری نمونه روغن مستقیماً از فیلتر روغن روان کننده توصیه نمی‌شود. غلظت ذرات سایش و آلاینده‌ها ممکن است به طور قابل توجهی در فیلتر روغن بیشتر از آنچه در موتور در گردش است، باشد.

نکات مهم در نمونه برداری روغن

برای به دست آوردن نمونه روغن دقیق و جلوگیری از آلودگی، نکات و تکنیک‌های زیر را برای جمع آوری نمونه روغن در نظر بگیرید.

  • قبل از جمع آوری نمونه، 2 تا 3 دقیقه موتور را روشن کنید و بگذارید کار کند. این کار اجازه می‌دهد تا روغن مخلوط شود تا هر محصولی که ممکن است “ته نشین شده” باشد، قبل از جمع آوری نمونه مجدداً معلق شود.
  • اولین ذره روغن را برای تخلیه جمع نکنید زیرا ممکن است ترکیب کلی روغن موتور را به درستی نشان ندهد. برای این کار بهتر است اجازه دهید بخشی از روغن تخلیه و سپس نمونه برداری را انجام دهید.
  • همیشه تجهیزات نمونه برداری را قبل از استفاده به طور کامل تمیز کنید. از آنجایی که تنها مقدار کمی از روغن نمونه برداری می شود، حتی مقدار کمی از آلودگی می‌تواند نتایج را تغییر دهد.

Diesel Oil Analysis - Mahsanat Energy

——————————

3- نتایج آزمایش روغن دیزل ژنراتور

تجزیه و تحلیل روغن یک روش علمی برای ارزیابی وضعیت روان‌کننده در موتور و تشخیص آلودگی روغن یا شرایط داخل موتور است که می‌تواند باعث سایش و/یا خرابی زودرس شود. یک برنامه منظم تجزیه و تحلیل روغن به شما امکان می‌دهد یک پایگاه داده تاریخی بسازید و روندها را در زمینه‌های مختلف مشاهده کنید. از این رو، شما می‌توانید تست و آنالیز روغن را یک سیستم هشدار اولیه مقرون به صرفه در نظر بگیرید. آزمایش روغن موتور دیزل برای تحلیل و ارزیابی وضعیت روغن و موتور دیزل استفاده می‌شود. این آزمایش می‌تواند به شناسایی مشکلات و عواملی که بر عملکرد و طول عمر موتور تأثیر می‌گذارند، کمک کند. در ادامه به برخی از پارامترهایی که در تست روغن دیزل ژنراتور بررسی می‌شوند، اشاره شده‌است:

آلاینده : آلاینده‌ها می‌توانند روی روغن موتور دیزل تأثیر بگذارند. این آلاینده‌ها می‌توانند باعث سایش و خرابی در سطوح مختلف موتور شوند. آزمایش روغن موتور دیزل به شناسایی و نظارت بر این آلاینده‌ها کمک می‌کند.

ویسکوزیته: ویسکوزیته روغن موتور دیزل نشان دهنده قدرت روان کنندگی آن است. در طول زمان، ویسکوزیته روغن ممکن است تغییر کند و این می‌تواند به عملکرد موتور و سایر قطعات آسیب برساند. آزمایش روغن موتور دیزل می‌تواند ویسکوزیته را اندازه‌گیری کرده و تغییرات آن را نظارت کند.

اکسیداسیون: اکسیداسیون روغن موتور دیزل به معنای تخریب آن به دلیل تماس با هوا و حرارت است. این فرآیند می‌تواند باعث تشکیل رسوبات و روغن‌های اکسیده شده شود که می‌تواند به عملکرد موتور ضربه بزند. آزمایش روغن موتور دیزل می‌تواند سطح اکسیداسیون را اندازه‌گیری کرده و وضعیت روغن را ارزیابی کند.

آب: حضور آب در روغن موتور دیزل می‌تواند باعث کاهش خواص روان کنندگی و عملکرد آن شود. آزمایش روغن موتور دیزل می‌تواند مقدار آب موجود در روغن را اندازه گیری کند.

Diesel Oil Analysis - Mahsanat Energy

 

مراجع

Oil Analysis

Diesel Oil Analysis

دیدگاهتان را بنویسید