عوامل ناپایداری و نوسان ولتاژ در دیزل ژنراتور

عوامل ناپایداری و نوسان ولتاژ در دیزل ژنراتور - ماه صنعت انرژی

9 موضوع در مورد ولتاژ ژنراتور AC

عملکرد صحیح یک ژنراتور AC همان چیزی است که از ژنراتورهای با کیفیت انتظارمی‌رود. ولتاژ ژنراتور به اندازه کافی پایدار است که وسایل برقی را نسوزاند. بطور کلی نوسانات مداوم ولتاژ برای دستگاه های الکتریکی فاجعه بار است.

چگونه می توان ناپایداری ولتاژ دیزل ژنراتور را حل کرد؟

ولتاژ خروجی ژنراتور عامل مهمی در راندمان تولید برق ژنراتور است. اما بسیاری از افراد در حین استفاده از ژنراتور با ولتاژ ناپایدار دیزل ژنراتور مواجه می شوند که تاثیر زیادی در عملکرد طبیعی ژنراتور دارد. برای برخی از تولیدکنندگانی که از بازده اقتصادی دیزل ژنراتورها استفاده می کنند، ضرر اقتصادی ناشی از ولتاژ ناپایدار ژنراتور بسیار زیاد است.

ناپایداری ولتاژ خروجی یک دیزل ژنراتور می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود:

  1. ژنراتور بیش از حد بارگذاری شده است، و وسایل الکتریکی در مقیاس بزرگ روی بار اغلب شروع به ایجاد نوسانات زیادی در ولتاژ می کنند.
  2. ولتاژ تحریک ناپایدار است. به طور خاص، سیم پیچ تحریک و اجزای قدرت تحریک را می‌توان بررسی کرد، از جمله دیودهای یکسو کننده و تریستورها و سایر اجزای RC. پتانسیومترهای قابل تنظیم نیز اغلب استفاده می شود.
  3. ممکن است به دلیل تنظیم سرعت ناپایدار موتور دیزل باشد. به طور خودکار توان خروجی را با توجه به وزن سبک بار تنظیم می کند. پمپ روغن پرفشار، روغن بیشتری را تامین می کند و سرعت را تثبیت می کند و باید تعمیر یا نگهداری شود.
  4. سیم کشی شل است و باید قطعات اتصال دیزل ژنراتور کوچک را بررسی و آن را تعمیر کرد. کلید انتخاب ولتاژ-جریان پانل کنترل از کار می افتد و مجموعه دیزل ژنراتور جایگزین سوئیچ می شود. مقاومت تنظیم ولتاژ کنترلر از کار می‌افتد و مقاومت تنظیم کننده ولتاژ جایگزین می‌شود. ولت متر از کار می افتد و ولت متر عوض می شود. AVR معیوب است یا رگولاتور تنظیم نشده است، رگولاتور را بررسی کنید. دیزل ژنراتور بیش از حد لرزش دارد پس کمک فنرهای مجموعه دیزل ژنراتور را بررسی کنید. دور موتور ناپایدار است و قطعات سیستم سوخت موتور برای تثبیت سرعت تنظیم یا تعویض می شوند.

راه حل

  1. تنظیم کننده ولتاژ ژنراتور را تنظیم کنید: تنظیم کننده ولتاژ ژنراتور می تواند ولتاژ خروجی را تنظیم کند.
  2. AVR را تعویض کنید: اگر پس از تنظیم رگولاتور ولتاژ ژنراتور نتوانستید مشکل را حل کنید، باید رگولاتور ولتاژ را تعویض کنید. یک تنظیم کننده ولتاژ با کیفیت بالا انتخاب کنید یا با سازنده مشورت کنید.
  3. ژنراتور را تمیز کنید: ژنراتور ممکن است دارای گرد و غبار، کثیفی و سایر آلاینده ها باشد که باعث ناپایداری ولتاژ می شود. تمیز کردن منظم ژنراتور می تواند از بروز این مشکلات بکاهد.
  4. سیم کشی برق را بررسی کنید: سیم کشی برق دیزل ژنراتور ممکن است معیوب باشد و در نتیجه ولتاژ ناپایدار ایجادشود. اتصال مدار را بررسی کنید تا عیب برطرف شود.
  5. سیستم انتقال را بررسی کنید: ممکن است در سیستم انتقال دیزل ژنراتور مشکلاتی مانند سفت بودن تسمه انتقال، کفایت روغن روان کننده، فرسودگی و پارگی قطعات گیربکس وجود داشته باشد. این مشکلات ممکن است منجر به بار ناپایدار ژنراتور شود و در نهایت ناپایداری ولتاژ را به همراه داشته باشد.

به طور خلاصه، راه حل ناپایداری ولتاژ دیزل ژنراتور باید با توجه به شرایط خاص انتخاب شود که می‌تواند با ابزارهای مختلفی مانند تنظیم، تعویض، تمیز کردن و بازرسی ترکیب شود تا مشکل ولتاژ حل شود و از عملکرد طبیعی آن اطمینان حاصل شود.

گاهی ولتاژ حتی بعد از تغییر رگولاتور(AVR) نیز ممکن است دچار ناپایداری شود.

در اینجا چند دلیل رایج برای نوسانات ولتاژ در ژنراتور را در اختیارتان قرارمیدهیم:

هنگامی که بار ژنراتور تغییر می کند، ولتاژ خروجی ممکن است نوسان داشته باشد. اگر بار به طور ناگهانی افزایش یابد، ژنراتور ممکن است مدتی طول بکشد تا ولتاژ خروجی را تنظیم و تثبیت کند.

تامین سوخت ناکافی یا ناسازگار می‌تواند منجر به نوسانات در سرعت ژنراتور شود که به نوبه خود بر ولتاژ خروجی تاثیر می گذارد.

ممکن است AVR جدید به درستی تنظیم نشده یا به درستی کالیبره نشده باشد که منجر به مشکلات تنظیم ولتاژ می شود. مهم است که مطمئن شوید AVR به درستی برای مدل ژنراتور خاص شما برنامه ریزی شده است.

سایر اجزای سیستم ژنراتور مانند دینام، تنظیم کننده ولتاژ یا کنترلر ممکن‌است معیوب باشند و باعث نوسانات ولتاژ شوند.

سایر اجزای سیستم ژنراتور مانند دینام، تنظیم کننده ولتاژ یا کنترلر ممکن‌است معیوب باشند و باعث نوسانات ولتاژ شوند.

اتصالات ضعیف، سیم کشی آسیب دیده یا اتصال زمین نامناسب نیز می تواند باعث نوسانات ولتاژ در سیستم ژنراتور شود.

با گذشت زمان، اجزای درون ژنراتور ممکن‌است فرسوده شوند و منجر به نوسانات ولتاژ خروجی شود. نگهداری و سرویس دهی منظم می تواند به جلوگیری از این امر کمک کند.

حال به پایداری ولتاژ می‌پردازیم. اجازه دهید در مورد معنای پایداری ولتاژ و اینکه چگونه میتوانید ولتاژ خود را در یک ژنراتور AC ثابت نگه دارید بحث کنیم.

پایداری ولتاژ چیست؟

پایداری ولتاژ توانایی سیستم قدرت برای حفظ ولتاژ ثابت است. ولتاژ تحت شرایط قابل تحمل و حتی تحت اختلال تنظیم‌می‌شود.

پایداری ولتاژ بسته به شرایط می تواند انواع مختلفی داشته باشد زیرا ممکن است دستگاه مجبور باشد ولتاژ را برای کوتاه مدت یا بلند مدت تثبیت کند. همچنین، سطح اغتشاش ولتاژ نقش مهمی ایفا می‌کند. به ما اطلاع‌می‌دهد که آیا مقدار آن به اندازه کافی بزرگ است که بتوان بر آن غلبه کرد.

ما می توانیم پایداری ولتاژ را بر اساس دو نوع اصلی طبقه بندی کنیم:

  • میزان اختلال
  • زمان اختلال

منظور از ولتاژ باس چیست؟ چگونه به پایداری ولتاژ اغتشاش عظیم مربوط می شود؟

ولتاژ باس همان ولتاژ باتری است که 20 درصد از مقدار ولتاژ پایدار متفاوت است. میتواند تنظیم شده یا غیرقابل تنظیم باشد. در نهایت علیرغم نوسانات تقریبا ثابت می‌ماند.

ثبات ولتاژ اغتشاش زیاد به معنای توانایی ژنراتور برای نگه داشتن ولتاژ در محدوده قابل قبول است. علل اختلال بزرگ عبارتند از:

  • مدار کوتاه
  • قطع شدن خط
  • خرابی سیستم

چارچوب سیستم و شرایط بار آن، پایداری ولتاژ اغتشاش عظیم را نشان می دهد. همچنین، کنترل و حفاظت از این دو ترکیبی بر اختلال بزرگ نیز تأثیر می گذارد.

تفاوت بین تنظیم کننده ولتاژ و تثبیت کننده ولتاژ چیست؟

هر دو تنظیم کننده و تثبیت کننده برای تنظیم خروجی در سطح متوسط ​​کارمی‌کنند.

تفاوت بین آنها با ورودی است. تنظیم کننده ولتاژ جریان بار را تثبیت می‌کند و خروجی ثابتی دارد. در مقابل، تثبیت کننده ولتاژ ثابتی را فراهم می کند. این کار را با کاهش نوسانات ولتاژ بار انجام می دهد.

چه عواملی بر ولتاژ یک ژنراتور AC تأثیر می گذارد؟

هر چه تعداد دور سیم پیچ ها بیشتر باشد ولتاژ تولیدشده بیشتر می شود. زیرا ولتاژ خروجی با تعداد دور سیم پیچ ها متناسب است. فقط در صورتی می‌توانیم این را به صورت دستی تنظیم کنیم که سیم پیچ ها با شیرهای ثابت تامین شده باشند.

تعداد سیم پیچ ها معمولاً در مرحله طراحی دینام ثابت می‌شود.

اگر میدان مغناطیسی قوی باشد، به ایجاد شار بیشتر کمک‌می‌کند. قدرت میدان مغناطیسی در روتور ایجادمی‌شود. سیم پیچ های استاتور را قطع می کند. چگالی شار بیشتر ولتاژ است.

اگر سرعت روتور را افزایش دهیم، شار بیشتری تولیدمیشود. در نتیجه ولتاژ خروجی افزایش می یابد. اگر سرعت روتور را کاهش دهیم، ولتاژ خروجی کاهش می یابد.

هنگامی که جریان بار افزایش می یابد، مقاومت داخلی سیم پیچ نیز افزایش می یابد. این باعث کاهش ولتاژ خروجی می شود.

ظرفیت خازنی ولتاژ خروجی ژنراتور را افزایش میدهد. در حالی که اندوکتانس آن را کاهش می دهد.

مزایای ثابت نگه داشتن ولتاژ در ژنراتور AC چیست؟

  • عمر ژنراتور افزایش پیدامیکند.
  • از ژنراتور در برابر هر لحظه خطرناکی که ممکن است به دلیل نوسانات ولتاژ رخ دهد محافظت می‌کند.
  • تلفات و آسیب های کم
  • انتقال نیروی آسان از شبکه به ژنراتور
انواع AVR دیزل ژنراتور

دیدگاهتان را بنویسید