دیود کریستال مایع (LCD)
تعریف: LCD به عنوان دیودی تعریفمیشود که از سلولهای کوچک و گازهای یونیزهشده برای تولید تصاویر استفاده میکند. السیدی بر روی خاصیت تعدیل نور کار میکند.
مدولاسیون نور تکنیک ارسال و دریافت سیگنال از طریق نوراست. کریستال مایع مقدار کمی انرژی مصرف میکند زیرا آنها منعکس کننده و فرستنده نور هستند. معمولاً برای نمایش هفت قطعهای استفادهمیشود .
ساختار السیدی
کریستالهای مایع ترکیبی آلی هستند که به شکل مایع هستند و خاصیت بلورهای نوری را نشان میدهند. لایهای از کریستالهای مایع برای پراکندگی نور بر روی سطح داخلی الکترودهای شیشهای قرار میگیرد. سلول کریستال مایع دو نوعاست. آنها نوع انتقالی و نوع انعکاسی هستند.
نوع انتقالدهنده – در سلول فرستنده، هر دو ورق شیشهای شفاف هستندبه طوری که وقتی سلول فعال میشود، نور در جهت جلو پراکندهمیشود.
نوع انعکاسی – سلول نوع انعکاسی شامل سطح بازتابنده ورق شیشهای در یک طرفاست. نور تابیدهشده در سطح جلویی سلول توسط سلول فعالشده پراکندهمیشود.
سلولهای نوع بازتابنده و انتقالدهنده ، حتی در شرایط نور محیطی کوچک، روشن به نظر میرسند.
اصول کار LCD
اصل کار السیدی دو نوعاست. آنها نوع پراکندگی پویا و نوع اثرات میدانیهستند. توضیح جزئیات آنها در زیر نشان دادهشدهاست.
پراکندگی پویا
هنگامی که حامل پتانسیل از طریق نور جریان می یابد، هم ترازی مولکولی کریستال مایع مختلمیشود و آنها اختلالاتی ایجاد میکنند. هنگامی که آنها فعال نیستند مایع شفافمیشود. اما هنگامی که آنها فعال هستند، تلاطم مولکول های آنها باعث پراکندگی نور در همه جهاتمیشود و سلول آنها درخشان به نظر میرسد. این نوع پراکندگی به پراکندگی پویا معروفاست. ساختار پراکندگی دینامیکی سلول کریستال مایع در شکل نشان دادهشدهاست.
نوع اثر میدانی
ساختار کریستالهای مایع شبیه به انواع پراکندگی دینامیکیاست، تنها تفاوت ایناست که درنوع السیدی افکت میدانی، دو فیبر نوری پلاریزهکننده نازک در داخل هر ورق شیشه قرار میگیرند. کریستالهای مایع مورد استفاده در LCDهای اثر میدانی از انواع مختلف پراکندگی هستند که در سلول پراکندگی دینامیکی عمل میکنند.
چگونه پمپ مناسب را انتخاب کنیم؟ راهنما و نحوه انتخاب پمپ
این میدان بر نوع LCD تأثیر میگذارد که از مواد نماتیکی استفاده میکند که نور بدون انرژی عبوری از سلول را میپیچاند. مادهنوع نماتیک به معنای بلورهای مایعاست که در آنها مولکولها به صورت موازی اما نه در یک صفحه کاملاً مشخص قرار گرفتهاند. نور پس از عبور از مواد نماتیکی از فیلترهای نوری عبور کرده و درخشان به نظر میرسد. هنگامی که سلول انرژی میگیرد ، هیچ چرخشی در نور رخ نمیدهد و سلول مات به نظر میرسد.
مزایای LCD
در زیر به مزایای LCD اشاره شدهاست.
- مصرف برق LCD کماست. نمایشگر هفت سگمنتال LCD به حدود 140μW نیاز دارد که مزیت اصلی نسبت به LED استکه تقریباً 40mW در هر عدد مصرفمیکند.
- قیمت السیدی کماست.
معایب LCD
در زیر به معایب LCD اشاره شدهاست.
- LCD دستگاه کندیاست زیرا زمان روشن و خاموش شدن آنها بسیار زیاد است. زمان روشن شدن LCD میلی ثانیهاست در حالی که زمان خاموش شدن آن ده میلی ثانیهاست.
- السیدی به مساحت وسیعی نیاز دارد.
- جریان مستقیم طول عمر LCD را کاهش میدهد. بنابراین، LCD با منبع AC با فرکانس کمتر از 500 هرتز استفادهمیکند.
السیدی برای کار کردن به ولتاژ AC نیاز دارد.