ژنراتور گازی و ژنراتور دیزلی
ژنراتورگاز طبیعی در مقابل ژنراتورهای دیزلی، کدام یک برای اهداف تجاری یا صنعتی شما مناسباست؟
با در نظر گرفتن انرژی برق پشتیبان در صنایع یا ساختمان ها، دیتاسنترها و یا تولید انرژی در صورت نبود برق شبکه، دو گزینه ژنراتور اصلی وجود دارد که هر شخص نیاز دارد در نظر بگیرد، دیزلی یا گاز، با در نظر گرفتن امنیت ، قابلیت اطمینان و به صرفه بودن کدام یک بهترین منبع سوخت برای انتخاب به عنوان سوخت اصلی میباشد.
اما انتخاب بین دیزل یا گاز یک مساله ساده برای تصمیمگیری نیست و شما واقعا نیاز دارید که همه جوانب و فاکتورهای ژنراتور جدیدتان را درک کنید نه اینکه فقط نصب آن را در نظر بگیرید.
مقالات مربتط :
دیزل ژنراتور یا ژنراتور بنزینی
سوخت ژنراتور – چه سوخت ژنراتوري بهترین است؟
برای مثال، ما برای هر پروژه باید مراحل زیر را در نظر بگیریم:
- شناسایی و سندسازی درست نیازهای باری شما و گزینههای منبع سوخت در دسترس برای شما
- باتوجه به در نظر گفتن محدودیتها شامل ارزیابی هر ریسک امنیتی، برنامهریزی نصب ژنراتور شما، اطراف ساختمانتان یا داخل ساختمان
- اطمینان از انجام کارها مطابق با قوانین مربوط به سوخت انتخابی
- انجام کامل نصب مفهومی، لاجیستیکها و تحلیل پشتیبانی، که برای هزینههای پروژه و خطوط زمانی لازم هستند
- از نوع بار، شرایط نصب، در نظر گرفتن نکات امنیتی و نوع سوخت را انتخاب کنید
- یک گزارش از سرویس و نگهداری برای پیش گیری از مشکلات آماده کنید
- برای تعمیرات ضروری، نگهداری و سرویس برنامهریزی شده قطعات فرسوده آماده باشید.
وقتی که این عوامل تکنیکی تعیین شدند، نیازاست که ترجیحات و سلایق شخصی و بودجه ای را در نظر بگیریم. در این مرحله، ما درکی از تفاوتها بین ژنراتورهای گاز در مقابل دیزل داریم.
پس بگذارید نگاهی به مزایا و معایب ژنراتورهای گاز طبیعی و دیزل کنیم:
ژنراتورهای گاز طبیعی
ژنراتورهای گاز طبیعی میتوانند هم برای انرژی شرایط اضطراری و امرجنسی و هم برای حالت دائم کار به کار روند، در این ژنراتورها گاز یکی از در دسترسترین، تمیزترین و مفیدترین سوختهایی است که در دسته منابع تولید انرژی تجدید ناپذیر قرار میگیرد.
در مورد هزینهها، زغال سنگ تنها سوخت دیگریاست که به اندازه گاز طبیعی در دسترساست و این یعنی مزیت اصلی ژنراتورهای گاز طبیعی، ارزان بودن و هزینههای سوختی کمتر این سوختاست.
در مورد نصب “تانک ذخیره سوخت”برای اکثر ژنراتورهای گاز طبیعی و یا دیزل ، نیازهای مشابهای دارند، هر دو نوع ژنراتور به منبع سوخت مشابه نیاز دارند. خطوط لوله گاز در ژنراتورهای گاز طبیعی به نصب قطعات بیشتری نیاز دارد و پیچیدهتراست. اما در نظر گرفتن تفاوت هزینهی نصب برای این دو سوخت تقریبا کم و قابل چشم پوشیاست.
مزایای ژنراتورهای گاز طبیعی:
- ژنراتورهای گاز طبیعی میتوانند همیشه به خط لوله گاز متصل باشند و به همین علت در صورت استفادهاز مولد به عنوان تولید کننده ی برق اصلی در صورت نبود برق شبکه بهترین گزینهاست.
- ژنراتورهای گاز طبیعی میتوانند برایاستفاده مجدد گرمایی (حرارتی) نصب شوند مثل تولید بخار، گرم کردن نفت یا آب گرم و با این کار راندمان آن افزایش پیدا میکند.
- گاز طبیعی پاکتر از بسیاری دیگر از سوختهای فسیلیاست.
- ژنراتورهای گاز طبیعی هزینه کمتری برای ساخت دارند و حتی هزینه کار و اجرای آنها در دوره زمانی طولانیتر نسبت به سوخت دیزلی، کمتراست.
- ژنراتورهای گاز طبیعی تقریبا بدون بو هستند و برای نصب در جایی که هوای تنفس باید پاک باشد یا محیطهایی مثل صنایع غذایی، مناسب هستند.
معایب ژنراتورهای گاز طبیعی
- ژنراتورهای گاز طبیعی نیاز به نگهداری بیشتری نسبت به دیزل دارند که نتیجه آن هزینههای بالاتر سرویس و زمان طولانیتر در دسترس نبودن کارخانه است.
- ژنراتورهای گاز طبیعی عموما طول عمر کوتاهتری دارند.
- گاز طبیعی قابلیت انفجار دارد و این یعنی خطر فزاینده و ریسکهای امنیتی در محیطهای خاصی دارد.
- ژنراتورهای گاز طبیعی بزرگتر هستند و فضای بیشتری نسبت به ژنراتورهای دیزلی نیاز دارند.
- با این که این مساله به محل نصب مولد شما دارد، گاز طبیعی ممکناست کربن دی اکسید بیشتری نسبت به دیزل تولید کند.
- در زمان زلزله و یا حوادث گازوئیل خیلی مطمئن تر از گازاست زیرا در این گونه حوادث گاز قطع میشود ولی گازئیل را می توان در تانکر سوخت نگه داری کرد و خیلی بیشتر در دسترساست. به همین علت در صورت استفادهاز مولد به عنوان برق پشتیبان، دیزل ژنراتور بسیار ارجحتراست.
مقالات مرتبط : انواع موتورهای دیزلی و کاربردهای آنها
دیزل ژنراتور
ژنراتورهای دیزل به دلایل بسیاری پرطرفدار هستند و معمولا دو بخش اصلی دارند: موتور دیزل و ژنراتور الکتریکی. دیزل ژنراتورها اکثر اوقات انرژی مناطق دور را تامین میکنند و به علت قابلیت اعتماد بالای آنها، ژنراتورهای نیروی پشتیبان ایدهآلی در شرایط بحرانی محسوب میشوند.
دیزل ژنراتور ها هم می توانند تکفاز باشند(در سایز های کوچک) و هم سه فاز و از آن ها می توان به عنوان پشتیبان برق ادارات، بیمارستانها، صنایع، خانههای مسکونی، برجهای هزاران شرایط مشابه دیگر مناسب هستند.
شاید بزرگترین مزایای ژنراتورهای دیزلی، دسترسی آسان به سوخت و نگهداری کمتر به علت سادگی طراحی آنها باشد.
مزایای ژنراتورهای دیزلی:
- ژنراتورهای دیزلی در کل نیاز به نگهداری کمتری در مقایسه با ژنراتورهای گازی دارند که نتیجه آن هزینه نگهداری کمتراست.
- دیزل ژنراتورهای گاز مطمئن تر و معمولا عمر بیشتری نسبت به ژنراتورهای گازی دارند.
- ژنراتورهای دیزلی معمولا سایز کوچکتری درمقایسه با ژنراتورهای گازی دارند
- دیزل ژنراتورها را می توان قابل حمل ساخت و به همین دلیل میتوان آن را روی گاری قرار داده و در محل هایی که برق شبکه در دسترس نیست استفاده کرد.
- دیزل ژنراتورها از نظر سوخت در مقایسه با همان میزان گاز موردنیاز برای ژنراتورهای گازی، به صرفهتر هستند.
- ژنراتورهای دیزلی به طور شگفتانگیزی ایمن هستند و استفاده از آنها آساناست.
معایب ژنراتورهای دیزلی:
- مثل گاز، هزینه کارکرد ژنراتور مستقیما مربوط به تورمها و بالا و پایین شدنها در قیمت سوخت دیزل است. دیزل به هر حال میتواند بیشتر غیرقابل پیشبینی باشد.
- صدای دیزل ژنراتور ها از ژنراتورهای گازی بیشتراست و در صورت عدم نگهداری مناسب ممکناست به محیط زیست آسیب رسان باشند.
- ژنراتورهای دیزلی نیاز به باتری برای راه اندازی دارند ، که این نیاز به سرویس و تست مداوم دارد تا در صورت قطعی برق سریعا راه اندازی شوند.
- ژنراتورهای دیزل نیاز به تانکر سوخت دارند درحالیکه یک ژنراتور گاز میتواند همیشه به خط گاز متصل شده و دیگر نیازی به منبع سوخت ندارد.
نتیجهگیری
ژنراتورهای گاز و ژنراتورهای دیزل مزایا و معایب خود را دارند، پس مهماست که کاملا درک شوند و ارزیابی شود که ژنراتور اصلی یا پشتیبان به بهترین حالت انرژی و نیازهای بودجهای شما را تامین میکنند یا خیر. در کل ژنراتورهای گازی به عنوان کار دائم مناسب هستند و دیزل ژنراتورها به عنوان برق پشتیبان در صورت قطعی برق شبکه