پله برقی ، انواع و اجزای آن

پله برقی ، انواع و اجزای آن

اجزا و 7 نوع پله برقی

در این مقاله در مورد انواع و اجزای پله برقی صحبت خواهیم کرد.

فهرست:

  • اجزای پله‌برقی
  • انواع پله‌برقی

پله‌برقی

پله‌برقی‌ها وسایل مکانیکی ساده و در عین حال جذابی هستند که برای حمل افراد به صورت عمودی بین طبقات مختلف استفاده می‌شوند. پله برقی‌ها به شکل پله‌های متحرک هستند که از مجموعه ای از پله‌های به هم پیوسته آلومینیومی یا فولادی ضد زنگ تشکیل شده اند. پله‌برقی‌ها معمولا در ساختمان هایی مانند مراکز خرید، فرودگاه‌ها، هتل‌ها، ساختمان‌های چند طبقه، ساختمان‌های عمومی و غیره استفاده می‌شوند. پله برقی‌ها حاوی یک جفت حلقه زنجیر چرخان هستند و توسط یک موتور الکتریکی تغذیه می شوند. اینها معمولاً همان فضای فیزیکی را اشغال می‌کنند که توسط یک راه پله اشغال شده‌است و در مقایسه با آسانسور یا راه پله سیستم حمل و نقل راحت تری دارند.

در انتهای پله‌برقی یک سنسور حرکت برای کنترل سرعت موتور الکتریکی وجود دارد. سرعت پله برقی به طور کلی حدود 0.3-0.6 متر در ثانیه ثابت است. پله‌های پله‌برقی با کمک چرخ دنده‌ها و موتورهای متصل به پله برقی حرکت می‌کنند. پله پرقی‌ها می توانند در کنار هم، و در جهت مخالف حرکت می‌کنند.

سیستم پله برقی از اجزای زیر تشکیل شده‌است:

اجزا پله‌برقی - ماه صنعت انرژی

1. سکوهای فرود بالا و پایین

اینها سکوهایی هستند که هم بخش‌های منحنی مسیرها را تشکیل می‌دهند و هم چرخ دنده ها و موتورها را حرکت می‌دهند. به غیر از این سکو، یک صفحه کف و یک صفحه شانه نیز وجود دارد. صفحه کف مکانی را فراهم می کند که فرد بتواند قبل از اینکه مستقیماً روی پله‌های متحرک قدم بگذارد، بایستد. این صفحه دارای یک کف با قابلیت جابجایی است که دسترسی آسان به ماشین آلات نصب شده در زیر را فراهم می‌کند.

میکروسوئیچ

2. ترتیب

هر سیستم مسیر مناسبی در داخل پاگرد ایجاد می‌کند که زنجیره پله را به خوبی هدایت می‌کند و همچنین به طور مداوم پله‌ها را از سکوی پایین بالا می‌کشد و در یک حلقه پیوسته به بالا برمی‌گرداند. در این سیستم دو مسیر وجود دارد، یکی چرخ جلوی پله ها که معمولاً به عنوان مسیر چرخ استپ شناخته‌می‌شود و دیگری چرخ‌های عقب پله‌ها که معمولاً به عنوان مسیر تریلر-چرخ شناخته‌می‌شوند.

این مسیرها وظیفه تشکیل پلکان را هنگام خروج از صفحه شانه دارند. در بخش مستقیم پاگرد، مسیرها تا حداکثر فاصله خود از هم بالا می روند. این ویژگی باعث می شود که پله با زاویه 90 درجه نسبت به پله پشتی خود فاصله داشته باشد. این کار به این دلیل انجام می شود که زاویه مناسب خم شدن پله ها  و تشیکل پله صورت گیرد. در این صورت، پله ها به صورت یک ورق صاف یکی پس از دیگری چیده می شوند و به راحتی حرکت می کنند.

3. مراحل

پله‌هایی که ایجاد می شوند توپر هستند، بیشتر به صورت یک تکه، ریخته گری آلومینیومی. این امکان وجود دارد که تشک های لاستیکی به سطح پله چسبانده شوند تا احتمال لغزش کاهش یابد و همچنین برخی از خطوط مرزی زرد رنگ که به وضوح لبه های تیز راه پله را برای جلوگیری از برخورد اضافه می کنند. پله های راه پله برای ایجاد یک زنجیره پیوسته به هم متصل می شوند به طوری که با هر پله یک حلقه بسته ثابت را تشکیل می دهند و می توانند در زمان مناسب منطبق با راه پله مجاور خود خم شوند.

4. نرده

این نرده به گونه ای تعبیه شده است که برای افرادی که سوار بر پله برقی می شوند، یک دسته راحت وجود داشته باشد. این تجهیز در چهار بخش مجزا نصب می‌شود. یکی در مرکز نرده است که یک لغزنده است، که معمولاً به عنوان یک لایه گلایدر نیز شناخته‌می‌شود، و توسط لایه ای از پنبه یا منسوجات مصنوعی تشکیل می‌شود. هدف اصلی هر لایه کشویی این است که به نرده اجازه دهد به راحتی در طول مسیر حرکت کند. لایه مجاور این لایه، معمولاً به عنوان عضو کششی شناخته‌می‌شود که از یک کابل فولادی یا تخت تشکیل شده‌است که استحکام و انعطاف پذیری لازم را برای نرده‌ها فراهم می‌کند. در قسمت بالا، برخی از اجزای ساختمانی داخلی، از لاستیک ساخته‌شده‌است که از نظر شیمیایی عمل‌آوری‌شده و برای جلوگیری از جدا شدن لایه ها طراحی شده‌است.

5. خرپا

خرپا سازه ای است که از فلز ساخته‌شده‌است که پل‌های فرود پایین و بالایی را ایجاد می‌کند و بخش‌های مسیر مستقیم را حمل می‌کند.

6. هندریل

این نرده پشتیبانی مناسبی را برای مسافران در هنگام سوار شدن بر پله برقی فراهم می کند. درست در وسط نرده یک لایه دیگر به نام لایه لغزنده وجود دارد که به نرده کمک می کند تا به آرامی در مسیر خود حرکت کند. هندریل معمولا از پلیمرها یا لاستیک ساخته‌می‌شوند.

7. پشتیبان نرده

سازه ای که از نرده پله‌رقی پشتیبانی می‌کند، پشتیبان نرده نام دارد. نرده ممکن است از فلز، پانل یا شیشه ساخته‌شود.

مکانیسم ایمنی پله‌برقی

  • صفحه کنترل
  • مسیر اصلی و تریلینگ

طراحی سیستم پله‌برقی به عوامل متعددی بستگی دارد:

  • الگوهای ترافیکی
  • محل قرارگیری ساختمان
  • فاصله عمودی و افقی باید افزایش یابد
  • زیرساخت ساختمان
  • ملاحظات ایمنی
  • ظرفیت حمل

—————————————-

پله برقی‌ها دارای طرح‌های مختلفی هستند که بسته به شرایط واقعی مجموعه یا نیاز مجموعه قابل نصب هستند.

پیشنهاد میشود مقاله بالابر و انواع آن را مطالعه بفرمایید.

1. پله برقی موازی

منبع تصویر: سیدنی الکتریک

پله برقی‌های موازی آن دسته از پله‌های برقی‌ها هستند که در یک جهت قرار دارند. این پله‌های برقی در مقایسه با دیگر پله‌های برقی که ظاهری چشمگیر دارند، به فضای بیشتری نیاز دارند. از طرف دیگر مشخص شد که این پله برقی‌ها در مقایسه با سایر پله برقی ها کارآمدتر و گران تر هستند. پله‌برقی‌های موازی همچنین می توانند از ترتیبات موازی مارپیچی استفاده کنند که به شرایط محیطی مجموعه نیز بستگی دارد. پله برقی‌های موازی نیز به کاربر کمک می‌کند تا با چرخش ساده در پایان مسیر به استفاده از آن ادامه دهد.

 پله برقی‌های موازی معمولاً در مکان هایی مانند:

  • مراکز خرید
  • ایستگاه مترو
  • ساختما‌ن‌‎های عمومی

پله برقی موازی - ماه صنعت انرژی

2. پله‌برقی موازی مارپیچی

منبع تصویر:  mitsubishielevator

پله‌برقی موازی مارپیچی آرایشی است که کاربران را مجبور به راه رفتن می کند زیرا این پله‌های برقی در مکان هایی نصب می شوند که منطقه پیاده روی بسیار طولانی دارند. نوع دیگر پله برقی موازی، پله برقی موازی انباشته است که بیشتر در مکان هایی مانند مراکز خرید، ایستگاه های مترو استفاده می شود و فقط تا دو طبقه محدود می‌شود. در حالی که در ساختمان‌های عمومی یا هر منطقه پرترافیک دیگر به راحتی پیدا می‌شوند که همگی در یک جهت حرکت می‌کنند. پله برقی های موازی Stacked گزینه ای برای معکوس کردن جهت را به ویژه در ساعات شلوغی که همه در مسیر خاصی حرکت می‌کنند، ارائه می‌دهند.

 موازی مارپیچی - ماه صنعت انرژی

3. پله برقی موازی چندگانه

پله برقی های موازی چندگانه، دو یا چند پله برقی هستند که با هم در یک جهت در کنار یک یا دو پله برقی در همان فضا با جهت مخالف، حرکت می‌کنند.

داشتن نرده متحرک در پله برقی که همگام با حرکت پله ها باشد الزامی است. جهت حرکت ثابت باقی می ماند که می تواند توسط شخص بر اساس نیاز یا حتی به طور خودکار کنترل شود.

 موازی چندگانه - ماه صنعت انرژی

4. پله برقی متقاطع

پله برقی‌های متقاطع محبوب‌ترین آرایش پله‌های برقی هستند که ورودی و خروجی را به انتهای بالا و پایین آن و در انتهای مخالف پله‌برقی قرار می‌دهند. این چیدمان به ویژه به ترتیب متقاطع یا پله برقی متقاطع معروف است. این پله برقی قیمت کمتری نسبت به پله برقی های دیگر دارد و فضای کمتری را اشغال می‌کند. صلیب مارپیچی پله‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و سفری سریع و راحت را با قیمت و فضای بسیار کمتر ارائه می‌دهند. این پله برقی ها تا پنج طبقه به راحتی و بدون هیچ گونه مزاحمتی قابل استفاده هستند.

این پله برقی ها فقط در یک جهت حرکت می کنند، به سمت بالا یا پایین. این عیب زمانی مطرح می‌شود که فضای طبقات کم باشد. این امر منجر به شلوغی بیش از حد، هل دادن و تاخیر و در نهایت باعث ناراحتی مردم می شود و در صورت تردد مسافران در سه طبقه و دسترسی نداشتن به پله برقی ممکن است مشکل را بدتر کند.

مکان هایی که به راحتی می توانید پله برقی‌های متقاطع را پیدا کنید به شرح زیر است:

  • سالن های سینما
  • فرودگاه ها
  • فروشگاه های دپارتمان

پله برقی متقاطع - ماه صنعت انرژی

5. پله‌برقی منحنی

پله برقی منحنی پله‌برقی است که به صورت خاص شامل به شکل منحنی یا مارپیچ با پله های منحنی طراحی شده‌است. این پله برقی یا به سمت چپ یا به سمت راست منحنی است. پله برقی های منحنی برای افزایش زیبایی معماری یا صرفه جویی در فضا، نصب می شوند. زاویه شیب پله‌برقی 30 درجه است. تعداد افرادی که می‌تواند در ساعت حمل کند حدود 6500 نفر است. میانگین سرعت نامی تحت پوشش آن در حدود 25 متر در دقیقه و افزایش عمودی بر حسب متر از 3500-6600 متغیر است.

پله برقی منحنی - ماه صنعت انرژی

6. پله برقی نوع پله‌ای

این رایج‌ترین نوع پله‌برقی است که این روزها کاملاً احیا شده‌است. اکنون پله‌هایی که ساخته‌می‌شوند فلزی هستند در حالی که قبلاً این پله ها از چوب ساخته‌می‌شدند که نمی توانستند آنچنان موفق باشند. پله برقی‌های پله‌ای محبوب هستند زیرا می توانند بالا یا پایین بروند، می توانند صاف شوند و دوباره بالا و پایین شوند. پله های پله برقی بر روی دایره های لولایی نصب شده‌است که علاوه بر پله‌هایی که از تمام مراحل بالا قابل مشاهده‌اند، ظاهر آن را نیز ردیابی می‌کند. این پله‌برقی در مقایسه با هر نوع پله برقی دیگر کاملا ایمن تر طراحی شده‌است.

پله - ماه صنعت انرژی

7. پله برقی قابل دسترسی با ویلچر

این نوع پله برقی‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بیماران یا عزیزان ویلچر سوار را در هنگام جابجایی بین طبقات با راحتی روبرو کنند. هنگامی که شخصی با ویلچر سوار بر پله‌برقی می‌شود، به طور خودکار به حالت ویژه تغییر می‌کند. برای ساختن یک پلتفرم،شخص با 3 مرحله متوالی به سطح می رسد.

 پله برقی سکو از 3 پله تشکیل شده است که مانع از بلند شدن ویلچر مسافر از روی سکو می شود. پس از تکمیل، پله برقی به طور خودکار به آرامی شروع به حرکت می کند. برای حفظ ایمنی مسافر، متصدی پله برقی الزاماً با مسافر سوار می شود. هنگامی که کل فرآیند کامل شد، پله‌برقی به سرعت اولیه خود باز می گردد و به محض اینکه سرنشین ویلچر به بالای آن نزدیک شود، پله برقی سرعت خود را کاهش می‌دهد.

هنگامی که مسافر با ویلچر از پله‌برقی خارج می‌شود، پله برقی به سرعت به کارکرد عادی خود باز می‌گردد. این پله برقی‌ها بیشتر در ژاپن یافت و نصب می‌شوند. هنوز مشخص نیست که آیا پله برقی‌های قابل دسترسی با ویلچر راه‌اندازی شده‌است یا خیر.

پله‌برقی مخصوص معلولین - ماه صنعت انرژی

لینک اصلی

لینک اصلی

مقاله کلید بالابر 

دیدگاهتان را بنویسید