اصطلاحات مهندسی برق و مخابرات

اصطلاحات کاربردی مخابرات - ماه صنعت انرژی

اصطلاحات کاربردی در مهندسی برق- مخابرات

در این برگه قصد داریم با عبارات و  اصطلاحات کاربردی در مهندسی برق – مخابرات آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.

 

A

Access Channel – کانال دسترسی:

کانال‌های اختصاصی که امکان دسترسی بدون تبعیض را به یک سیستم کابلی محلی توسط عموم، سازمان های دولتی یا موسسات آموزشی می‌دهد.

ACCUNET – خدمات دیجیتال سوئیچ شده:

خدمات داده دیجیتالی پرسرعت شماره گیری شده توسط AT&T برای انتقال دیجیتال کامل با سرعت‌های 56، 64، 384 و 1536 کیلوبیت بر ثانیه ارائه‌ می‌شود. موارد استفاده شامل خدمات داده، صوتی و تصویری است.

Adaptive Differential Pulse Code Modulation (ADPCM) – مدولاسیون کد پالس دیفرانسیل تطبیقی:

 ADPCM روشی برای فشرده‌سازی داده‌های صوتی با ثبت تفاوت بین نمونه‌های دیجیتال متوالی به جای ارزش کامل نمونه‌ها است. انواع مختلفی از استانداردهای ADPCM وجود دارد؛ که به استانداردی اشاره دارد که در استانداردهای CD-ROM XA و CD-I تعریف شده‌است.

Asymmetric Digital Subscriber Loop (ADSL) – حلقه مشترک دیجیتال نامتقارن:

ADSL تکنولوژی‌ای است که از یک خط تلفن معمولی برای انتقال داده‌ها در پهنای باند بالا استفاده می‌کند. همانطور که از نام ADSL مشخص است، سرعت دانلود و آپلود داده‌ها در آن متقارن نیست. شرکت‌های مخابراتی از ADSL برای حفظ سهم بازار به جای اجازه دادن به صنعت کابل برای استقرار کابل استفاده می‌کنند.

Analog – آنالوگ:

اطلاعاتی که توسط یک موج الکترومغناطیسی پیوسته رمزگذاری شده‌است؛ به طوری که قدرت آن به طور پیوسته با قدرت سیگنال دریافتی از منبع صدا یا نور تغییر می‌کند.

Analog-to-Digital – A/D Conversion – آنالوگ به دیجیتال – تبدیل A/D:

تبدیل سیگنال آنالوگ به معادل دیجیتال. یک مبدل A/D یک ولتاژ ورودی را نمونه برداری یا اندازه گیری می‌کند و یک عدد رمزگذاری شده دیجیتالی مربوط به آن ولتاژ را ارائه می‌دهد.

Asynchronous Transfer Mode (ATM) – حالت انتقال ناهمزمان:

پروتکل سوئیچینگ ATM می‌تواند انواع ترافیک صدا، داده، تصویر و ویدئو را مدیریت کند.

B اصطلاحات مهندسی برق

Bluetooth – بلوتوث:

یک فناوری رادیویی کوتاه برد است که امکان ارتباط بی سیم بین کامپیوتر و صفحه کلید، و بین تلفن‌های همراه و غیره را فراهم می‌کند.

B-Mac:

روشی برای ارسال و درهم‌سازی سیگنال‌های تلویزیونی که در آن سیگنال‌های MAC (اجزای آنالوگ چندگانه) با یک انفجار دیجیتالی حاوی صدای دیجیتالی، همگام‌سازی ویدئو، مجوز و اطلاعات، مولتی پلکس زمانی می‌شوند.

Bandwidth – پهنای باند:

میزان انتقال اطلاعات در آن رسانه را تعیین می‌کند. نرخ‌ها بر حسب بیت (bps)، کیلوبیت (kbps)، مگابیت (Mbps) یا گیگابیت در ثانیه (Gbps) اندازه گیری می‌شوند. سرویس‌های انتقال معمولی 64 کیلوبیت در ثانیه، 1.544 مگابیت در ثانیه (T1) و 45 مگابیت در ثانیه (T3) هستند. پهنای باند، فضای بین حد بالا و پایین فرکانس‌های امواج هوایی است که از طریق یک کانال ارتباطی منتقل می‌شود.

باند باریک از سیگنال‌های فرکانس پایین‌تر مانند فرکانس‌های تلفن حدود 3000 هرتز و سیگنال‌های فرعی رادیویی حدود 15000 هرتز استفاده می‌کند.  پهنای باند از طیف گسترده‌ای از فرکانس‌ها استفاده می‌کند و اطلاعات زیادی را در زمان کوتاهی منتقل می‌کند.

Base Band – باند پایه:

سیگنال تعدیل نشده‌ای که از گیرنده ماهواره‌ای ارسال می‌شود.

Binary – باینری:

سیستم شماره گذاری با دو حالت ممکن، روشن یا خاموش که با 0 و 1 مشخص شده‌است.

Bit – بیت:

کوچکترین واحد اطلاعات در ارتباطات دیجیتال است که نام خود را از واژه‌ی binary digit (رقم دودویی) گرفته است. هر bit می‌تواند فقط یکی از دو مقدار 0 و 1 را داشته باشد.

Bridge – پل:

دستگاهی که سه یا چند کانال مخابراتی مانند خطوط تلفن را به هم متصل می‌کند. یک پل صوتی کنفرانس تلفنی، سه یا چند تلفن را به هم متصل می‌کند.

Broadcasting – پخش کردن:

انتشار هر شکلی از ارتباطات الکتریکی – رادیویی با استفاده از امواج هرتزی که برای دریافت عموم مردم در نظر گرفته شده‌است، به عنوان برودکست شناخته‌می‌شود. در برودکست، انتقال از طریق فضا، با استفاده از فرکانس‌های رادیویی از پیش تعیین شده، که قادر به دریافت شنیداری یا بصری توسط مخاطب هستند، بصورت یکطرفه، انجام می‌گیرد.

Bus – باس:

مدار یا گروهی از مدارها که یک مسیر الکترونیکی را بین دو یا چند واحد پردازش مرکزی (CPU) یا دستگاه ورودی/خروجی فراهم می‌کنند.

Bus Controller– کنترل کننده باس:

واحدی که مسئول تولید دستورات باس و سیگنال‌های کنترل است.

Byte – بایت:

به گروهی از بیت‌ها که به عنوان یک واحد برای نمایش یک کاراکتر در برخی از سیستم‌های کدگذاری استفاده می‌شود، بایت گفته‌می‌شود. مقادیر بیت‌ها را می‌توان تغییر داد تا 256 جایگشت تشکیل شود.

بنابراین، یک بایت حافظه می‌تواند یک عدد صحیح از 0 تا 255 یا از 127- تا 128+ را نشان دهد. واحد حافظه کامپیوتر معمولاً از هشت بیت تشکیل شده‌است؛ 64K، 64000 بایت یا 64 کیلوبایت.

Byte – بایت:

حافظه اولیه و ثانویه (RAM و رسانه مغناطیسی) بر حسب کیلوبایت (1024 یا 210 بایت) و مگابایت (یک میلیون بایت) اندازه‌گیری می‌شود.

C

C-Band – باند C:

دسته‌ای از ارسال‌های ماهواره‌ای که از زمین با فرکانس 4 تا 6 گیگاهرتز ارسال، و از ماهواره با فرکانس بین 3.7 تا 4.2 گیگاهرتز دریافت می‌شود.

این باند انتقال نسبت به استانداردهای دیگر مورد استفاده برای ماهواره‌ها (Ku-Band) تلفات مسیر کمتری دارد، اما به دلیل استفاده از فرکانس‌هایی با طول موج بلندتر، باید یک آنتن بزرگ برای همان سطح توان ورودی گیرنده داشته‌باشد. سایر مشکلات مربوط به استفاده از باند C شامل استفاده مشترک از این فرکانس‌ها با انتقال مایکروویو زمینی است که باعث تداخل سیگنال‌های ضعیف‌تر ماهواره در مناطق خاص می‌شود.

Cache – حافظه کش:

در واحد پردازش، یک حافظه بافر با سرعت بالا وجود دارد که به طور مداوم به روز می‌شود تا محتویات اصلی که اخیراً به آنها دسترسی پیدا کرده‌اید را ذخیره کند. هدف آن کاهش زمان دسترسی است. محل نگهداری داده‌ها در خود درایو CD-ROM یا روی برد رابط آن است، که به سیستم امکان می‌دهد روشی را برای مطابقت با نرخ انتقال داده و الزامات سرعت، ارائه دهد.

CAD:

طراحی به کمک کامپیوتر.

CAI:

آموزش به کمک کامپیوتر.

Computer Based Training (CBT) – آموزش مبتنی بر کامپیوتر:

استفاده از برنامه های کامپیوتری یا ویدئویی تعاملی برای اهداف آموزشی.

CD-ROM Compact Disc – دیسک فشرده CD-ROM (حافظه فقط خواندنی):

دیسک‌های CD-ROM می‌توانند انواع مختلفی از داده‌ها از جمله متن، گرافیک رنگی، صدا، انیمیشن و ویدیوی دیجیتالی را ذخیره کنند که می‌تواند از طریق رایانه قابل دسترسی و خواندن باشد. یک دیسک می‌تواند تا 600 مگابایت داده را ذخیره کند، اطلاعات بسیار بیشتری را می‌توان روی یک دیسک محاسباتی 3.5 اینچی تا 1.4 مگابایت ذخیره کرد.

این امر باعث می شود که CD-ROM وسیله‌ای ارزان برای ذخیره سازی مقادیر زیاد داده باشد. از آنجایی که CD-ROM برای ذخیره ویدئوهای دیجیتالی و حرکت طراحی نشده‌است، فناوری فشرده‌سازی برای فشرده کردن داده‌ها برای قرار گرفتن روی دیسک و همچنین فشرده‌سازی داده‌ها برای پخش مهم است.

Central Processing Unit (CPU) – واحد پردازش مرکزی:

واحدی از یک کامپیوتر و شامل مدارهایی است که تفسیر و اجرای دستورالعمل‌ها را کنترل می‌کنند.

Chip – تراشه: اصطلاحات مهندسی برق

یک ویفر سیلیکونی نازک که اجزای الکترونیکی به شکل مدارهای مجتمع روی آن قرار می‌گیرند (اساس سیستم‌های دیجیتال).

Chip Set – چیپ‌ست‌:

مدارهای مجتمع با کاربرد خاص (ASIC) برای استفاده در محصولات برنامه‌های ویدیویی، سرگرمی‌، ماهواره‌ای خانگی و … در حال توسعه هستند. ASIC ها بیشتر شبیه سخت افزار کامپیوتر عمل می‌کنند. تراشه‌های قابل برنامه‌ریزی مانند نرم افزارهای کامپیوتری عمل می‌کنند.

مجموعه‌های تراشه، استاندارد فشرده‌سازی CCITT H.261 را برآورده می‌کنند و نیروی محرکه در استفاده گسترده از فناوری ارتباطات ویدیویی خواهند بود، زیرا هزینه را کاهش می‌دهند و فناوری را به روی گروه بسیار بیشتری از کاربران باز می‌کنند.

CompuServe – CompuServe Information Service (CIS):

 یکی از قدیمی ترین و بزرگترین سرویس‌های تجاری شبکه‌های کامپیوتری است.

D

Data – داده:

تمامی اطلاعات، اعداد، حروف، نمادها، و غیره که می‌تواند بر روی کامپیوتر عمل کند یا تولید شود.

Database – پایگاه داده:

مجموعه‌ای سازمان یافته از فایل‌ها و اطلاعات ذخیره شده بر روی دیسک/درایو کامپیوتر که برای به روز رسانی و بازیابی در دسترس است.

Data Communications – ارتباطات داده:

1. حرکت اطلاعات رمزگذاری شده با استفاده از سیستم‌های انتقال الکتریکی یا الکترونیکی.

2. انتقال داده‌ها از یک نقطه به نقطه دیگر از طریق کانال‌های ارتباطی.

Data Compression – فشرده‌سازی داده‌ها:

تکنیکی است که با حذف شکاف‌ها، فیلدهای خالی، افزونگی‌ها یا داده‌های غیر ضروری برای کوتاه‌کردن طول رکوردها یا بلوک‌ها، فضای ذخیره سازی را سیو می‌کند.

Direct Broadcast Satellite (DBS) – ماهواره پخش مستقیم:

سرویس از ماهواره‌های پرقدرت برای پخش چندین کانال برنامه تلویزیونی به آنتن‌های کوچک و ارزان قیمت در خانه‌ها برای دریافت مستقیم سیگنال‌ها در محل استفاده می‌کند.

Dedicated Lines – خطوط اختصاصی:

مدارهای مخابراتی اجاره‌ای که به یک برنامه خاص اختصاص داده‌شده‌اند. مداری که برای استفاده انحصاری توسط دو کاربر، به عنوان مثال، برای بخش تعاملی یک کنفرانس تلفنی، تعیین شده‌است.

Dedicated System – سیستم اختصاصی:

تجهیزات ویدئو کنفرانس، مدارهای انتقال، و امکانات کنفرانس از راه دور که دائمی هستند و براساس برنامه‌ریزی منظم استفاده می‌شوند.

Dial up – Dialup– دیال آپ:

تماس با کامپیوتر دیگری از طریق مودم. اتصال یا خطی که مودم به آن دسترسی دارد، مانند “خط شماره گیری”.

 Dial-Up Teleconferencing– تله کنفرانس دیال آپ:

 استفاده از خط تلفن عمومی برای اتصال به یک کنفرانس تلفنی (با یا بدون کمک اپراتور).

Disc – دیسک:

استفاده ترجیحی این اصطلاح برای ارجاع به رسانه‌های ذخیره سازی نوری، مانند CD-Audio، CD-I، CD-ROM، videodisc یا WORM.

Disk – دیسک:

استفاده ترجیحی این اصطلاح برای اشاره به رسانه‌های مغناطیسی، مانند فلاپی و هارد دیسک.

Distributed Data Processing – پردازش داده‌های توزیع‌شده:

پردازش داده‌ای که در آن برخی یا همه عملکردهای پردازش، ذخیره‌سازی و کنترل، علاوه بر عملکردهای ورودی-خروجی، در مکان‌های مختلف قرار دارند و توسط امکانات انتقال به هم متصل می‌شوند.

Distribution Systems – سیستم‌های توزیع:

هر برنامه‌ای که توسط آنتن ماهواره‌ای قابل دریافت باشد، می‌تواند در چندین ناحیه توزیع شود. سیستم توزیع یک یا چند سیم است که از اتاق کنترل به سایر اتاق‌ها می‌رود.

Disk Operating System (DOS):

 سیستم عامل دیسک.

Digital signal processing (DSP):

 پردازش سیگنال دیجیتال.

Digital Video Interactive(DVI) – ویدئو تعاملی دیجیتال :

یک فناوری فشرده‌سازی قابل برنامه‌ریزی (بیت و نرخ فریم متغیر) است که توسط اینتل توسعه یافته‌است و دو سطح و کیفیت متمایز فشرده‌سازی و رفع فشرده‌سازی را برای ویدئوهای متحرک ارائه می‌دهد.

E

E-mail – پست الکترونیک:

انتقال و توزیع پیام‌ها، اطلاعات، فکس اسناد و غیره از یک پایانه کامپیوتری به پایانه دیگر از طریق پست الکترونیک یا ایمیل انجام می‌شود.

Echo – اکو:

بازتاب انرژی سیگنال که باعث بازگشت آن به فرستنده یا گیرنده می‌شود.

Eight to Fourteen Modulation (EFM):

 مدولاسیون هشت تا چهارده اصطلاحات مهندسی برق

Electrically Alterable Read Only Memory (EAROM) – حافظه فقط خواندنی قابل تغییر الکتریکی:

نوعی از حافظه است که مانند ROM غیرفرار است، اما می‌توان آن را تغییر داد یا داده‌هایی را در آن نوشت (مانند (RAM.

Electromagnetic Interference – تداخل الکترومغناطیسی:

هر گونه انرژی الکترومغناطیسی طبیعی یا مصنوعی که ممکن است بر عملکرد سیستم تأثیر منفی بگذارد.

Encoder – رمزگذار:

دستگاهی که به صورت الکترونیکی سیگنال را تغییر می‌دهد (رمزگذاری می کند). به طوری که، تنها توسط گیرندگانی که دارای رمزگشا هستند (که فرآیند رمزگذاری را معکوس می کند)، به وضوح قابل مشاهده باشد.

Encryption – رمزگذاری:

یک رمزگذار به صورت الکترونیکی سیگنال را تغییر می‌دهد به طوری که تنها توسط گیرندگانی که دارای رمزگشا برای معکوس کردن رمزگذاری هستند، به وضوح قابل مشاهده است. هر رمزگشا یک “آدرس” منحصر به فرد دارد.

End User – کاربر نهایی:

آخرین کاربر نهایی یک سیستم مخابراتی.

Erasable Read-Only Memory (EROM) – حافظه فقط خواندنی قابل پاک کردن:

در یک کامپیوتر، حافظه فقط خواندنی (ROM) که می‌تواند پاک شود و دوباره برنامه‌ریزی شود (مترادف با حافظه فقط خواندنی قابل برنامه ریزی (EPROM)).

Ethernet – اترنت:

پروتکل و فناوری باند پایه که توسط زیراکس توسعه یافته و به طور گسترده توسط تولید کنندگان پشتیبانی می‌شود. یک فناوری بسته که با سرعت 10 مگابیت در ثانیه روی کابل کواکسیال کار می‌کند و به پایانه‌ها، متمرکز کننده‌ها، ایستگاه‌های کاری و میزبان‌ها اجازه می‌دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

F

Frequency Division Multiple Access(FDMA) – دسترسی چندگانه تقسیم فرکانس:

به استفاده از حامل های متعدد در یک فرستنده ماهواره ای اشاره دارد که در آن هر Uplink دارای یک اسلات فرکانس و پهنای باند اختصاص داده‌شده‌است.

File – فایل:

مجموعه‌ای سازماندهی شده (داخل یا خارج از توالی) از رکوردهای مرتبط با فرمت، منبع داده یا برنامه مشترک.

File Server – فایل سرور:

جزء یک شبکه محلی یا LAN است که اطلاعات را برای استفاده مشتریان یا ایستگاه‌های کاری ذخیره می‌کند.

Fixed Satellite Service (FSS) – سرویس ماهواره‌ای ثابت:

ایستگاه‌های زمینی که متحرک نیستند. این سرویس عموماً توزیع تلفن و تلویزیون را ارائه می‌دهد.

Floppy Disk (FD) – فلاپی دیسک:

اصطلاح خارج از استفاده برای دیسکت.

FM Microwave Radio – رادیو مایکروویو FM:

فرکانس فوق العاده بالا اغلب برای ارائه لینک بازگشت در سیستم‌های کاملا تعاملی (سیپلکس) استفاده می‌شود. همچنین، می‌توان از آن به صورت دوبلکس برای ارائه تعامل دو طرفه ویدئویی و صوتی استفاده کرد.

FM Broadcast Band – باند پخش FM:

باند فرکانس‌هایی که از 88 تا 108 مگاهرتز گسترش می‌یابد.

Follow-up – پیگیری:

 یک پست یوزنت که پاسخی به پیام قبلی است.

Frequency – فرکانس:

تعداد دفعاتی که یک سیکل کامل موج الکترومغناطیسی در یک واحد زمان ثابت، معمولاً یک ثانیه، اتفاق می‌افتد. نرخی که در آن یک جریان متناوب می‌شود و بر حسب هرتز در یک رسانه مخابراتی اندازه‌گیری می‌شود.

Frequency Modulation – مدولاسیون فرکانس:

محدوده فرکانس‌هایی که یک دستگاه صوتی در آن کار می‌کند.

(FTP) File-transfer Protocol – پروتکل انتقال فایل:

سیستمی برای انتقال فایل ها از طریق اینترنت. FTP ناشناس یک روش مرسوم است که به شما امکان می دهد به رایانه‌ای در اینترنت وارد شوید و فایل های عمومی مشخص‌شده را از آن کپی کنید. برخی از سایت‌ها FTP ناشناس را برای توزیع نرم افزار و انواع مختلف اطلاعات ارائه می‌دهند.

G

Gain – بهره:

افزایش قدرت سیگنال در انتقال از یک نقطه به نقطه دیگر؛ معمولاً در دسی بل بیان می‌شود.

Gigabyte (GB) – گیگابایت:

واحد اندازه ذخیره‌سازی داده که نشان‌دهنده 30^2 (بیش از 1 میلیارد) کاراکتر اطلاعات است.

Gigabyte (Gb) – گیگابیت:

 30^2 بیت اطلاعات (معمولاً برای بیان نرخ انتقال داده استفاده می‌شود؛ مانند 1 گیگابیت در ثانیه = 1 گیگابیت بر ثانیه). اصطلاحات مهندسی برق

Generational Loss:

کاهش کیفیت تصویر ناشی از کپی کردن سیگنال‌های ویدئویی برای ویرایش و توزیع.

Graphic Interchange Format (GIF) – فرمت تبادل تصویر:

فرمتی که در اواسط دهه 1980 توسط CompuServe برای استفاده در تصاویر گرافیکی با کیفیت، توسعه یافت. پسوند نام فایل که معمولاً به فایل‌های GIF داده‌می‌شود.gif است.

Graphics – گرافیک:

داده‌های بصری. این شامل عکس‌ها، نقاشی‌های خطی، آثار هنری تولید‌شده توسط کامپیوتر و نمودارها می‌باشد. گرافیک را می‌توان با استفاده از اسکنرها، برنامه های طراحی، دوربین ها و تبلت های گرافیکی به کامپیوتر منتقل کرد.

H

Hard Copy – نسخه چاپی:

1. هر سند فیزیکی.

2. چاپ کامپیوتری بر روی متریال دائمی مانند کاغذ.

Hard-Wired:

سیم کشی مستقیم ترمینال به یک سیستم کامپیوتری.

Hardware – سخت افزار:

در مجموع، مدارهای الکترونیکی، قطعات و اتصالات مرتبط و پیوست ها. قطعات فیزیکی، اجزا و ماشین آلات مرتبط با محاسبات

(HDSL) High-Bit-Rate Digital Subscriber Line – خط مشترک دیجیتال با نرخ بیت بالا:

روشی برای ارائه خدمات داده با سرعت بالا بر روی سیم های مسی بدون قید و شرط با حداکثر سرعت 1.544 Mbit/s. VHDSL (برای خط مشترک دیجیتالی با نرخ بیت بسیار بالا) دو برابر آن در 3 Mbit/s است.
مزیت کلیدی HDSL و VHDSL این است که به شرکت‌های مخابراتی اجازه می‌دهند خدماتی مانند SMDS و ویدیوی فشرده با کیفیت بالا را از طریق خطوط تلفن موجود ارائه دهند که بسیار ارزان‌تر از کشیدن فیبر یا نصب تکرارکننده‌های اضافی است. VHDSL مبتنی بر مدولاسیون دامنه/فاز بدون حامل (CAP) است و کاربردهایی فراتر از HDSL و VHDSL دارد، مانند یک سرویس ویدیویی بر اساس تقاضا (در حال آزمایش توسط Bell Atlantic) با استفاده از CAP، که در آن مشترکین می‌توانند به صورت تعاملی ویدیوها را درخواست کنند. داده‌های درخواست‌شده از طریق خطوط پرسرعت ارسال می‌شوند.

High Band – باند بالا:

قسمتی از طیف الکترومغناطیسی از 174 تا 216 مگاهرتز که کانال های تلویزیونی 7 تا 13 در آن قرار دارند.

Host System – سیستم میزبان:

یک سایت با دسترسی عمومی. دسترسی به اینترنت را برای افراد خارج از جامعه تحقیقاتی و دولتی فراهم می‌کند.

 (HTML) HyperText Markup Language – زبان نشانه گذاری HyperText:

زبانی که برای علامت گذاری فایل‌های متنی با پیوندها برای استفاده در مرورگرهای وب جهانی استفاده‌می‌شود. این زبان یک فرمت فایل، بر اساس SGML، برای اسناد فرامتن در اینترنت است و بسیار ساده است. همچنین،امکان جاسازی تصاویر، صداها، ویدئوها، فیلدهای فرم و قالب بندی متن ساده را فراهم می‌کند.

Hub – هاب:

1. نقطه توزیع سیگنال برای بخشی از یک سیستم کلی.

2. ایستگاه اصلی که از طریق آن کلیه ارتباطات به، از و بین پایانه‌های میکرو باید جریان یابد.

I

Instant Messaging (IM)– پیام فوری:

تسهیلات آنلاین که امکان تبادل فوری پیام‌های نوشتاری را بین دو یا چند نفر با استفاده از رایانه‌ها یا تلفن های همراه مختلف فراهم می‌کند.

L

landline – تلفن ثابت:

تلفنی که با یک سوکت به شبکه متصل است (برخلاف تلفن همراه).

M

Multimedia Messaging Service (MMS) – سرویس پیام‌رسانی چند رسانه‌ای:

روشی برای انتقال فایل‌های گرافیکی، ویدیویی یا صوتی و پیام‌های متنی کوتاه از طریق شبکه‌های بی‌سیم، مخصوصاً روی تلفن‌های همراه.

Mobile Phone – تلفن همراه:

یک تلفن قابل حمل که با استفاده از یک سیستم رادیویی سلولی کار می‌کند.

P

Pager – پیجر:

یک دستگاه الکترونیکی کوچک که قادر به دریافت پیام‌های کوتاه است. معمولاً توسط افرادی که نیاز به تماس فوری دارند (به عنوان مثال پزشکان) استفاده‌می‌شود.

Phablet – فبلت:

یک رایانه شخصی دستی بین گوشی هوشمند و تبلت در اندازه و ترکیبی از ویژگی‌های هر دو است.

Primary rate interface (PRI) – رابط نرخ اولیه:

 PRI یک فناوری ترانکینگ ISDN تعریف شده توسط CCITT است که کانال‌های 64 کیلوبیت بر ثانیه و سیگنالینگ استاندارد خارج از باند را ارائه می‌دهد. PRI می‌تواند برای تجهیزات محل مشتری (CPE) مانند PBX، LAN، یا کامپیوتر میزبان ، یا به عنوان رابط بین دفاتر مرکزی مورد استفاده قرار گیرد. اصطلاحات مهندسی برق

Private Branch Exchange (PBX) – سانترال:

یک مرکز تلفن خصوصی که به یک واحد خاص خدمت می‌کند و به شبکه تلفن عمومی متصل است. PBX به یک ترمینال مبادله تلفن چند خطی با ویژگی‌های مختلف برای ارتباطات صوتی و داده‌ای اشاره دارد.

S

Skype – اسکایپ:

نرم افزاری است که به کاربران امکان برقراری تماس صوتی و تصویری از طریق اینترنت را می‌دهد.

Smartphone – گوشی هوشمند:

یک تلفن همراه با ویژگی های کامپیوتری که ممکن است آن را قادر به تعامل با سیستم‌های کامپیوتری، ارسال ایمیل و دسترسی به وب کند.

SMS یا Text Messaging – پیامک:

برقراری ارتباط از طریق پیام‌های متنی ارسال شده از تلفن همراه است.

V

Voice over Internet Protocol (VoIP) – انتقال صدا بر روی پروتکل شبکه:

نوعی سیستم تلفنی است که به جای تلفن ثابت سنتی از اتصال اینترنتی برای برقراری و دریافت تماس استفاده می‌کند.

W

Wi-Fi – وای فای:

سیستمی برای دسترسی به اینترنت از دستگاه‌های راه دور مانند لپ تاپ که دارای اتصالات بی سیم هستند. اصطلاحات مهندسی برق

 

مرجع

Telecommunications Glossary

دیدگاهتان را بنویسید