حوادث اضطراری برق

حوادث اضطراری برق - ماه صنعت انرژی

حوادث اضطراری برق

در این برگه قصد داریم به معرفی حوادث اضطراری برق بپردازیم و نکات مهم آن را بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.

مقدمه

حوادث اضطراری برق می‌تواند برای خانه‌ها یا صنایع فاجعه آمیز باشد. علاوه براین واقعیت که تعمیر آسیب‌های الکتریکی هزینه‌بر است، خرابی‌های برق نیز می‌تواند خطرات بزرگی را برای شما، خانواده، کارکنان و مشتریانتان، در صورتی که به سرعت توسط کارشناسان آگاه و با تجربه حل نشود، ایجاد کند. شوک الکتریکی یا آتش سوزی که در نتیجه عیب‌های حل نشده یا تعمیرات ناصحیح ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث آسیب به اموال یا حتی جراحت و تلفات شود.

Electrical Emergencies - Mahsanat energy

——————————

حوادث اضطراری برق چیست؟

برق یک نیاز کاملاً غیرقابل انکار در دنیای مدرن است، اما خطرات و مخاطرات مختلفی به همراه دارد. در دنیای برق، هر چیزی از یک سیم ساییده‌گرفته تا یک مدار بیش از حد بارگذاری شده، می‌تواند باعث ایجاد یک اتصال کوتاه یا جرقه شود و یک حادثه ایجاد کند.
موارد اضطراری برق در صورتی که به سرعت و حرفه ای حل نشوند، می‌توانند ناخوشایند، خطرناک و در بیشتر مواقع پرهزینه باشند. در صورتی که در خانه خود با خرابی برق مواجه شده اید یا نگران ایمنی برق خود هستید، بهترین انتخاب همیشه این است که از کمک متخصصان استفاده کنید. هر چیزی که خطری برای شما یا خانه شما ایجاد می‌کند باید به طور جدی با آن برخورد شود.

موارد رایج در حوادث برق

در ادامه به برخی از انواع متداول حوادث اضطراری الکتریکی که باید مراقب آنها باشید، اشاره شده‌است.

قطع برق

قطع برق ممکن است شناخته‌شده‌ترین حادثه اضطراری برق باشد که می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. یک طوفان تند یا لرزش می‌تواند کابل برق را قطع کند و باعث تاریکی آنی در اطراف محیط شما شود. این حادثه می‌تواند بطور بالقوه خطرناک باشد. در صورت قطع برق، وسایل گرمایشی و سرمایشی اصلی متصل به قطع کننده مدار را حتما خاموش کنید. انجام این کار می‌تواند از افزایش نوسان هنگام بازگشت برق شما جلوگیری کند.

شوک الکتریکی

تماس با سیم‌های باز یا بدون پوشش و پریزهای معیوب می‌تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد. در صورت وقوع برق گرفتگی، فوراً منبع تغذیه را خاموش کرده و با خدمات اورژانس تماس بگیرید. همیشه به یاد داشته‌باشید که به فردی که دچار شوک الکتریکی می‌شود، دست نزنید. از یک ابزار نارسانا مانند وسیله پلاستیکی یا چوبی استفاده کنید تا آنها را از جسم یا ناحیه رسانا آزاد کنید.

حوادث اضطراری برق - ماه صنعت انرژی

آتش سوزی

آتش سوزی الکتریکی زمانی رخ می‌دهد که اضافه بار یا سیم کشی معیوب در مدارشکن، منجر به قطع برق نشود. این وضعیت به وضوح خطرناک‌تر است و شما باید فوراً با اورژانس تماس بگیرید و برق را قطع کنید.

پریز سوخته

پریزهای سوخته خطر قابل توجهی برای امنیت شما ایجاد می‌کنند. بسیاری از افراد به اشتباه با پریزهای سوخته تماس می‌گیرند و شوکه می‌شوند. درصورتیکه از پریز، دود خروجی مشاهده یا استشمام کردید یا آثار سوختگی را اطراف آن دیدید، هرگز به آن نزدیک نشوید.

هرگز چیزی را پس از مدت کوتاهی به برق وصل نکنید و در صورتی که می‌خواهید چیزهایی را از آن جدا کنید، از محافظ غیررسانا استفاده کنید. اضافه بار الکتریکی در بیشتر موارد باعث سوختن پریزها می‌شود، که نشان می‌دهد احتمالاً تعداد زیادی از وسایل را به برق وصل‌کرده‌اید. بهتر است هرچه زودتر با وات پریزهای خود آشنا شوید و آداپتورهای پرقدرت را به برق وصل نکنید.

حوادث اضطراری برق - ماه صنعت انرژی

سوسو زدن چراغ‌ها به طور مداوم

آیا تا به حال در اتاقی نشسته‌اید که همه چراغ‌ها برای چند ثانیه کم‌نور ‌شوند، و سپس به حالت عادی برگردند؟ در صورت مشاهده، این موضوع می‌تواند یک تهدید باشد.

در صورتی که این موضوع به طور غیردائمی اتفاق بیفتد، ممکن است به این معنی باشد که حداقل یکی از سیستم‌های HAVC شما به تازگی روشن‌شده و باعث کاهش نور می‌شود. با این وجود، در صورتی که این اتفاق بصورت مکرر رخ دهد، ممکن‌است به این معنی باشد که مدار بیش از حد بارگذاری، یا سیم کشی معیوب شده است. این موضوعی است که باید به سرعت توسط یک متخصص برق مدیریت شود.

——————————

چه زمانی باید برای کمک تماس بگیریم؟

الف) ارزیابی میزان خطر

در صورت بروز مشکل، ابتدا باید میزان خطر را برای خود و اطرافیان ارزیابی کنید تا بدانید با چه کسی تماس بگیرید. گاهی ممکن است یک متخصص برق مشکل شما را در طول یک قرار ملاقات استاندارد تشخیص دهد. اما، در صورتیکه وضعیت برق خطرناک باشد، غیرممکن است که بتوانید برق خود را قطع کنید، در این حالت می‌بایست تماس‌های ضروری را برقرار کنید.

ب) داغ شدن و دود کردن پریز

آتش‌سوزی‌های الکتریکی می‌توانند به سرعت شروع و گسترش پیدا کنند، و باعث خسارات قابل توجهی شوند. مشاهده دود یا پریز داغ یک دستور العمل ثابت شده برای روشن شدن آتش است. در صورتی که متوجه مشکلی در پریز شدید، برق ملک خود را قطع کنید و فوراً با یک متخصص برق اضطراری تماس بگیرید.

ج) خاموشی برق به طور ناگهانی

هرگونه از دست دادن غیرمنتظره برق دلیلی برای نگرانی است و باید توسط متخصص پیگیری شود. اتصال کوتاه شدن برق، نشان‌دهنده یک مشکل مهم است. برای ارزیابی و تعیین مشکل و جلوگیری از آسیب بیشتر، می‌توانید در اولین فرصت، با یک تکنسین برق اضطراری تماس بگیرید.

Electrical Emergencies - Mahsanat energy

د) دریافت شوک الکتریکی

احتمالاً همه شما گهگاه در حین استفاده از دستگاه، دوشاخه یا پریز برق، کمی برق‌گرفتگی را تجربه کرده‌اید. اگرچه ممکن است بنظر برسد که دلیل واقعی برای نگرانی و توضیح خوب برای تماس با یک برقکار وجود ندارد، اما دریافت شوک الکتریکی از دوشاخه، پریز یا برق نشان می‌دهد که مشکل مهمی وجود دارد که قبل از ایجاد آسیب باید برطرف شود. از این رو بهتر است فوراً یک تماس اضطراری ترتیب دهید.

——————————

در مواقع اضطراری برق چه باید کرد؟

در ادامه چند نکته مهم وجود دارد که نشان می‌دهد در مواقع اضطراری برق باید چه کاری انجام دهید:

آرام بمانید

شرایط اضطراری برق می‌تواند کاملاً استرس زا باشد، با این حال ضروری است که آرام بمانید و با ذهنی روشن به سمت وضعیت حرکت کنید. در صورتی که فردی شوکه شده‌است یا وضعیت بحرانی است (مثلاً خطوط برق روی خانه افتاده است)، فوراً با اورژانس تماس بگیرید و دستورالعمل‌ها را پیش بینی کنید.

مهار کردن آتش

در صورت وقوع آتش سوزی در خانه، از آب برای کنترل شعله استفاده نکنید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید. در صورت توانایی کافی، از یک کپسول آتش نشانی یا پتوی آتش نشانی برای خاموش کردن شعله‌ها استفاده کنید. اگر آتش قابل کنترل باشد، بهتراست این کار را انجام دهید.  درصورتیکه کنترل آتش خیلی سخت باشد و کپسول آتش نشانی یا پتو در نزدیکی شما وجود نداشته باشد، فوراً خانه خود را ترک کنید.

حوادث اضطراری برق - ماه صنعت انرژی

صدمه دیدن افراد

اگر کسی در خانه شما توسط یک وسیله مانند سشوار، توستر یا سوکت دیواری شوکه شده باشد، اصلا به او نزدیک نشوید زیرا ممکن است شما نیز دچار شوک شوید. در این شرایط، دستگاه مسئول را از برق بکشید و برق خانه خود را قطع کنید تا مطمئن شوید که آسیب بیشتری وارد نمی شود. سپس با اورژانس تماس بگیرید و دستورالعمل‌ها را دنبال کنید. در صورت امکان، اطمینان حاصل کنید که مصدوم گرم، بی حرکت و دراز کشیده‌است تا آمبولانس برسد.

——————————

علائم رایج اضطراری برق

موارد مختلفی می‌تواند باعث خطرات الکتریکی و موارد اضطراری شود. برای شناسایی خطرات، بهتر است با علائم رایج و اورژانسی آشنا باشید. برخی از این علائم عبارتند از:

  • سیم‌های برق که به دلیل گرما و شدت حرارت زیاد، خرابی طبیعی و کارهای ساختمانی دچار ساییدگی می‌شوند.
  • قطع کننده‌ها و فیوزهای برق اغلب منفجر می‌شوند که ممکن است مشکلاتی را در کل سیستم الکتریکی نشان دهد.
  • عموما متوجه دود و جرقه‌هایی می‌شوید که از پریزها، سیم‌ها و لوازم خانگی شما بیرون می‌آیند.
  • بوی دود و سوزش را استشمام می‌کنید.
  • پریزهای شما با قدرت کامل کار نمی‌کنند.

مرجع

?How to Prevent Electrical Emergencies

مطالب مرتبط

ایمنی و خطرات الکتریکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *