گیت NOT

گیت NOT - ماه صنعت انرژی

گیت NOT

گیت NOT یک گیت تک ورودی تک خروجی‌است.

این گیت به اینورتر نیز معروف‌است زیرا وارونگی سیگنال باینری اعمال‌شده را انجام‌میدهد، یعنی 0 را به 1 یا 1 را به 0 تبدیل‌می‌کند.

گیت‌های NOT معکوس قطعات ورودی واحد هستند که دارای سطح خروجی هستند که به طور معمول در سطح منطقی “1” قرار دارند و هنگامی که ورودی واحد آن در سطح منطق “1” باشد به “پایین” به سطح منطقی “0” می‌روند، به عبارت دیگر آن سیگنال ورودی خود را “معکوس” (مکمل) می‌کند. خروجی از یک گیت NOT فقط هنگامی که “ورودی” آن در سطح منطقی “0” باشد به “بالا” بر می‌گردد که به ما بیان بولی را ارائه می‌دهد.

سپس می‌توانیم عملیات یک گیت NOT  منطقی دیجتال ورودی واحد را بصورت زیر تعریف کنیم:
“اگر A صحیح نباشد، سپس Q صحیح است.”

به عبارت دیگر، گیتی که سیگنال ورودی بالایی‌دارد تنها زمانی که سیگنال ورودی آنها کم‌باشد، این نوع گیت به نام دروازه غیرشناخته‌می‌شود. نماد منطقی گیت در زیر نشان‌داده‌شده‌است:

گیت NOT - ماه صنعت انرژی

گیت‌‌های منطقی NOT یا وارون‌گرها را می‌توان به گیت‌های استاندارد AND و OR متصل کرد و به ترتیب، گیت‌های NAND و NOR را تشکیل داد. گیت‌های NOT، برای تولید سیگنال‌های «مکمل» (Complementary) در مدارهای منطقی/دیکدر پیچیده‌تر نیز به کار می‌روند.

نماد گیت‌یک مثلث‌است که در انتهای آن حباب وجود‌دارد. این حباب به حباب وارونگی معروف‌است. مکمل سیگنال ورودی را می‌دهد. همچنین به عنوان دستگاه های تصمیم گیری شناخته‌می‌شود زیرا تنها یک ورودی‌دارد. نمودار مدار سوئیچینگ گیت NOT در زیر نشان‌داده‌شده‌است:

گیت OR

گیت AND

گیت NOT - ماه صنعت انرژی

NOT gate figure مدار سوئیچینگ نشان‌می‌دهد که لامپ وقتی سوئیچ A باز است می درخشد و با بسته شدن کلید A خاموش‌می‌شود.

جدول حقیقت دروازه در زیر آورده‌شده‌است:

A Z
0 1
1 0
همه چیز در مورد دروازه NOTاست.

NOT Gate

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *